CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vi har testet et 25 mm landevejsdæk.

Jeg har tidligere agumenteret for at bruge 25 mm dæk på raceren. Se her.
Desværre er der ikke mange udbydere på det danske marked, men nu er den italienske cykel dækspecialist Vittoria på banen på det danske marked med deres Rubino II.
Vittoria Rubino II er et kanttrådsdæk. Bredden er på papiret 25 mm, men i praksis er det nærmere 24,5 mm.  Rubino II er opbygget på en Nylon 60 TPI casing med en Kevlar Endura 3D Compound og PRB punkter beskyttelse. Der benyttes et Vector design på slidbanen som er glat i midten og med de for Vittoria karakteristiske diamantmønster i siderne som forbedrer vejgrebet.

Hvad står TPI egentlig for ?

TPI står for Tread Pr Inch eller på almindelig dansk antal tråde pr. mm2.
Det er det antal tråde man kan lægge ved siden af hinanden. Jo tættere, jo bedre komfort og slidstyrke.
De to små tegninger viser forskellen mellem 24 og 60 TPI som testdækket har.
De fleste topdæk ligger på omkring 150 TPI mens Vittoria har rekorden med over 200 for deres topdæk.

Afprøvning.
Selvom dækket ikke er et foldedæk, har det været let at sætte på og tage af.  Selvom 1,5 mm ikke lyder af meget kan man tydeligt mærke forskel i forhold til de gængse og meget udbredte 23 mm typer.  Det er væsentligt mere komfortabelt, og det uden at gå ud over styregenskaber og vedhæftning, som er fremragende.  Jeg har kørt en hel sæsom på dækket og specielt i vintermånederne har det vist sit værd med stor modstandsdygtighed mod punkteringer. Selv efter næsten 5000 km er det endnu ikke væsentligt slidt ned og det trods kørsel på både asfalt og grusveje.

Konklusion.
Rubino II er et rigtig godt træningsdæk. Det ruller godt, er rimelig punkter resistent og har rigtig god komfort. Det er meget slidstærkt og kan du leve med den lidt højere vægt på 320 g,  vil jeg ikke tøve med at anbefale det som helårsdæk både til træning og løb.
Pris 169,-

Links.
Vittoria
Bikersbest

CYKELPORTALEN