CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Verdens letteste ladcykel Verdens letteste ladcykel
Cargobike Darmstad har lavet en letvægtsudgave af Bullitt ladcyklen fra danske Larry vs Harry. Indtil videre er den indehaver af titlen som verdens... Verdens letteste ladcykel

Bullitt ladcyklen fra danske Larry vs Harry går blandt kendere for en af de mere sportlige af slagsen, en slags ladcyklernes svar på en sportscombi som også ved flere lejligheder har fået prisen som verdens hurtigste ladcykel. Så hvad var mere naturligt end at prøve at tune den yderligere.  Standard ud af boksen er Bullitt en velvoksen sag på 24 kg. så der var virkelig noget at gå efter.  Maskiningeniør  March Poth og cykelmekaniker Markus Stöckel fra cykelbutikken Cargobike Darmstadt informerede  personligt den danske producent om deres forehavende og fik et GO.

Bullitt light02

Målet var 13,87 kg. Dette mål var kun realistisk hvis selve rammen også skulle vægtreduceres ud over naturligvis letvægtskomponenter, helt som vi kender det fra de dyre racercykler. Rammen alene vejer 10,3 kg og er kendt for sin store vridningsstabilitet som man gerne ville bibeholde.  Alligevel lykkedes det at barberer godt 800 gram af rammen alene ved at fjerne alle unødvendige fittings og beslag.

Mange af de vitale dele i aluminium blev udskiftet med specialfremstillede kulfiberdele f.eks geardrop, ladcyklens bund samt styrstangen til forhjulet. Komponentpakken til letvægts traktoren lader ikke selv den mest lirede racercykel meget efter med de fineste og dyreste letvægtskomponenter.  Alt i alt en imponerende maskine også selvom slutvægten “kun” endte på 15,42 kg hvilket stadig er 9 kg lettere end en standard model. Du kan læse mere om deres projekt og se flere detailbilleder på deres blog.

Bullitt light03

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN