CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Turner Bikes Turner Bikes
Amerikansk KULT Mountainbike i Danmark Turner Bikes
TurnerBikes 01
Amerikaneren David Turner klinger bekendt i de fleste hardcore mountainbikeres ører.  I starten af halvfemserne startede David Turner som én af de første med at bygge fullsuspensionrammer. Turnes rammer bygges som en af få tilbageværende rammer stadig i USA,  hvor der bliver lagt sjæl i hver enkelt ramme, der forlader fabrikken, lige fra svejsninger til de CNC-fræsede detajler til den endelige anodisering. 

I dag er de grundlæggende principper stadig de samme som dengang:
  • Kædetrækket må ikke medføre at affjedringen låser eller bobber
  • Opbremsning må ikke have indvirkning på affjedringen
  • Pivotpunkterne er den bevægelige del i affjedringen, og skal derfor have høj holdbarhed

Hvis affjedringen på en mountainbike ikke er optimal, vil den have indflydelse på opbremsning, pedallering samt dæmper-dynamik hvilket vil ødelægge mountainbikens køreegenskaber. Turnes løsning på problematikken hedder DW-Link. Alle bøsninger der anvendes har lav tolerance i pivotpunkterne for at opnå længere holdbarhed i forhold til konkurrenterne, der benytter kuglelejer.

Ifølge David Turner skal en rigtig designet fullsuspension-ramme skaber et kompromisløst link mellem rytter og underlaget under ham. Turner tilbyder rammer til ethvert formål, lige fra letvægtskonkurrence XC-rammer, marathon- og allmountain, til freeride- og downhillrammer


TurnerBikes 02
Hvorfor en Turner mountainbikeEn af grundene er at du gerne have en mountainbike, der har lidt mere sjæl end en ramme, der er bygget af en svejserobot i østen.  Affjedringsprincippet og tolerancerne er et andet. Pivotpunkter forebygger slitage: I modsætning til mange andre fullsuspension-producenter anvender Turnerbikes bøsninger fremfor kuglelejer i pivotpunkterne. Grunden til at Turner ikke bruger kuglelejer er fordi kuglelejer er designet til at rotere med høj hastighed. Når kuglelejer monteres på en MTB ramme, roterer de ikke mere end et par grader, hvilket resulterer i et uønsket højt slid på nogle enkelte kugler. Når kuglelejer bliver udsat for vand og mudder bliver de slidt og begynder at ruste, hvilket giver slør i rammen. Ved brug af bøsninger i pivot punkterne undgår man kun at slide på et enkelt punkt. Ydermere ruster bøsninger ikke, men skal blot vedligeholdes ved at smøre smøreniplerne, der sidder ved alle pivotpunkterne.  
Turner Bikes importeres i Danmark af Danish Bike Import.

Link

 

CYKELPORTALEN