CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Trek Checkpoint Trek Checkpoint
Trek har været længe undervejs til at præsentere en helt nyudhviklet Gravelbike, men nu er den her... Trek Checkpoint

Mens de små nicheproducenter stormer derud af,  med den ene nye Gravelbike efter den anden, har de store producenter lade vente på sig meget længe.  Som den sidste lancerer Trek nu deres “fuldblods” Gravelbike, som ifølge dem skulle være helt nydesignet.

Som vi spåede for mere end et år siden, har stort set alle producenter gået Gerard Vroomen efter i sporet med hans asymetriske bagstag, første gang set på hans Open og 3T cykler, for at kunne få plads til de brede dæk og samtidig bibeholde den korte længde på kædestaget som giver de karakteristiske kvikke køreegenskaber fra landevejsraceren.

Det der kan undre lidt, er at Trek ikke som de andre udnytter potentialet fuldt og stadig kun lancerer den nye Checkpoint til brug med 700C hjulsæt, da det netop er 650B hjulsættet der gør hele forskellen på en “rigtig” Gravelbike. Agumentet fra Trek side er at de vil bibeholde det mere sportsorienterede, men med en mere oprejst kørestilling. Noget som de allerede tilbyder på flere af deres andre af deres cykelmodller. Samtidig bibeholder Trek dobbeltkranksæt, hvilket understreger at det stadig er asfalt genet som træder igennem. Som modspil til Rondo Ruut justerbare gaffeldrop på forgaflen, har Trek installeret det på baggaflen, hvilket giver mulighed for altid at have dem korteste afstand op mod saddelrøret for kvik respons uafhængig af dækstørrelsen.

Omvendt kan hjulet også flyttes helt tilbage, for en mere rolig og touringagtig køreoplevelse. Der kan monteres op til 35 mm dæk. Herudover har den plads til hele fire vandflasker på de store rammer og tre på de små, samt en videreudvikling af beslag og taskesystemet fra Trek 720 turcyklen, den gør den velegnet til Bikepacking.

 

Den nye Checkpoint kommer med stel i kulfiber for topmodellernes vedkommende og aluminium for entry modellerne. Herudover tilbydes to rammekit både i kulfiber og aluminium. Prismæssigt bevæger vi os fra kr. 12.999,- til 30.999,- Der tilbydes både specifikke herre og damemodeller.

Link

 

CYKELPORTALEN