CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Torch Torch
En cykelhjelm og rygsæk med indbygget lys som æstetisk er en nydelse at kikke på. Torch

Torch-T1

Der tales så meget om fremme af iværksætteriet i lille Danmark, men når det kommer til nye cykeldimser, ser det godt nok ret sløjt ud, hvis vi sammenligner os med det store udland, hvor der efter crowdfundingplatforme som Kickstarter´s fremkomst, nærmest vælter frem med nye spændende cykelprojekter.  Det er mig lidt af en gåde, hvorfor der ikke kommer mere fra den kant, fra dansk side ?  Er cykelprodukter uinteressandte, gider vi ikke, eller er vi bare for uopfindsomme…

Der findes efterhånden et hav af lygter, tasker og hjelme på markedet til den kære dagligdagscyklist, men det meste af det er lavet som individuelle produkter, og ikke den helt store visuelle åbenbaring.

Her kommer Torch og den amerikanske iværksætter Nathan Wills ind i lysbilledet.  Gennem hans færden gennem downtown LA både i bil og på cykel kom han på ideen til at skabe nogle flot designede produkter, der var moderigtige om dagen og sikkerhedsmæssigt visuelt forsvarlige, om natten.

Nathan havde to produkter på tegnebordet, en cykelhjem med indbygget for og baglys og en stilfuld pendler rygsæk med indbygget baglys. Efter en vellykket kickstarter kampagne havde Nathan samlet penge nok til at begynde udviklingen af cykelhjelmen.

T1

Torch T1
Hjelmen der nærmest er skaterformet og har 10 indbyggede lysdioder. Fem fremadrettet og fem bagudrettet, der er dækket bag en slagfast gennemsigtig flade, så de tilsammen danner en på afstand stor homogen lysflade.  Der er fire lysfunktioner inklusiv blink. Batteritiden er 12 timer og den kan oplades ved hjælp af et USB kabel. f.eks mens man er på arbejde.  Hjelmen har udbydes i 4 forskellige farver.  Vægten er 360 gram og prisen er omkring de 800 kr. En oplagt målgruppe er børn og unge som tit glemmer cykellygterne.

Indtil videre kan man købe hjelmen på nettet, men den bliver præsenteret for det europæiske publikum på London Bike Show i næste måned. Forhåbentlig vil det også vække interesse hos fremsynede danske forhandlere og grossister.

Flux-Backpack

Flux  Backpack
Rygsækken er på 29 liter og udført i slidstærkt og vandtæt Condura nylon. Den rummer 29 liter. Lysenheden kan tages ud og er ligesom hjelmen genopladelig via USB. Lyset tændes og slukkes foran på en lille indsyet kontakt i den ene skulderrem.

Link

 

CYKELPORTALEN