CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

To nye elcykel motorer fra Shimano tilgodeser ladcykel markedet To nye elcykel motorer fra Shimano tilgodeser ladcykel markedet
SHIMANO EP8 og E6100 cargo motorer leveres nu med en ny firmware designet til at drive tung last. To nye elcykel motorer fra Shimano tilgodeser ladcykel markedet

SHIMANO EP8 og E6100 cargo motorer leveres nu med en ny firmware designet til at drive tung last.
Shimano E-Cargo-motorer, gear- og bremsesystemer opfylder nu den tekniske standard (DIN 79010) til brug på transportcykler og ladcykler.

Shimano har bevæget sig længere ind på markedet for e-cykler med introduktionen af to nye motormodeller designet med innovative funktioner til at drive tunge ladcykler.Disse motorer er ikke kun lavet til gods, de er også lavet til familier, lavet til ture rundt i kvarteret, lavet til transport og lavet til næsten alt, hvad du vil transportere på en cykel.

De to modeller er Shimanos EP8- og E6100 motorer, der nu kommer i specifikke cargovarianter kendt som DU-EP800-CRG og DU-E6100-CRG, og med Shimanos principper for systemteknik er de også kompatible med Shimano-gearsystemer som Nexus indvendigt navgear eller udvendige gear og kan suppleres med Shimano-bremsesystemer, der er godkendt til ladcykler.

Bortset fra at have et slående gult CARGO-klistermærke på kabinettet, er disse motorer baseret på Shimanos almindelige DU-EP800 og DU-E6100-modeller. Forskellen skal findes indeni. Shimano-ingeniørerne, der har studeret E-Cargo-cyklernes håndteringsegenskaber, har skabt nye specifikke firmwareindstillinger, der er optimeret til fremdrift af tung last (op til 250 kg).

Som alle Shimano’s motorer til el-bycykler har DU-EP800-CRG og DU-E6100-CRG-modellerne stadig Eco-, Normal- og High-tilstande, men begge lad-trækenheder når deres maksimale bundtræk ved et meget lavere bundtræk for pedalering. Og hvad mere er, disse tilstande kan fuldt ud tilpasses Shimano’s E-Tube-app.

Den største forskel består i, at EP8 motoren har højere ydeevne med en kraftig, men mere støjsvag motor, mens E6100-versionen giver en mere gradvis acceleration med et lavere bundtræk. Med andre ord, begge tilbyder den passende support, der er nødvendig for at køre på en el-ladcykel, men supportniveauet fra EP8 motoren gør pedaltrådet lidt lettere på disse cykler.

Hvis vi skal gå i detaljer, så kommer den avancerede DU-EP800-CRG-model med mange af de samme funktioner som Shimano’s EP8 mountainbike-orienterede motor. Det er en let og kompakt model med et design, der er pænt integreret i cykelstellet. Den er stille under frihjul eller pedalering, selv med last, og giver et jævnt pedaltråd, selv uden strømassistance. Varmestyring er en særlig fordel ved DU-EP800-CRG; kølefinner på den ydre skal giver mulighed for varmeafledning, og optimerede interne gearmekanismer hjælper også med at reducere varmen, især ved lange stigninger.

DU-EP800-CRG har en maksimal bundtræk-effekt på 85Nm, hvilket kan opnås i både Høj og Normal tilstand, og den har også en batteribesparende Eco-tilstand og en indbygget smart gangassistance-tilstand til at komme over forhindringer (f.eks. kantsten, ramper osv.) i situationer, hvor der ikke køres.

DU-E6100-CRG er lidt større end EP800-CRG-versionen, men har mange af de samme funktioner, herunder et jævnt pedaltråd under belastning eller uden batterihjælp, gangassistance, starttilstand og fuldautomatisk gearskift. Den store forskel er i den maksimale effekt-assistance med DU-E6100-CRG, der leverer 60Nm.

Uanset om du bruger EP8- eller E6100-versionen, er der to praktiske funktioner, der kan bruges, når motoren kombineres med et Di2 indvendigt navgear; starttilstand, der går ned til dit foretrukne gear for at sætte i gang og fuldautomatisk gearskift, som fjerner stressen ved gearskift, når du når et optimalt pedaltryk (inputmoment) og hastighed.

Begge trækenheder er kompatible med Shimanos 630Wh-, 514Wh- eller 408Wh-batterier, eller de kan kombineres med tredjepartsbatterier fra Shimano-partnere som Trend Power eller Darfon. Motorerne er også kompatible med mange andre Shimano-drivlinje- og bremsekomponenter – en komplet liste over kompatibilitetsindstillinger er tilgængelig på Shimanos websted.

De to nye modeller – DU-EP800-CRG og DU-E6100-CRG – vil være tilgængelige i løbet af sommeren 2021.

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN