CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: zerorh+ 2in1 TEST: zerorh+ 2in1
En cykelhjelm er en af de mest individuelle tilbehørsdele til den aktive cyklist. Vi har testet en universel af slagsen. TEST: zerorh+ 2in1

En cykelhjelm skal sidde ordentligt på dit hoved, og have den rigtige størrelse. Alt andet er ligegyldigt, men desværre lader vi os som forbruger ofte forblænde af farver og smarte features. Som så meget andet,  kan du ikke altid regne med størrelsesopgivelser, da de er forskellige fra fabrikant til fabrikant og udregnet ud fra et gennemsnit. Ingen hoveder og hårpragt er ens, og skal du have hue/pandebånd indenunder gør det yderligere en forskel. Derfor mener vi også her på redaktionen, at det altid er en god ide at gå til din cykelforhandler hvor du i fred og ro kan prøve nogle forskellige størrelser og modeller. Efterfølgende må du selv afgøre om du vil være bekendt at gå igen, og købe den på nettet for at spare en tier. Du kan læse vores generelle betragtninger omkring cykelhjelme her

Til denne test har vi haft en model fra italienske zerorh+ på hovedet. Firmaet har udviklet og produceret sportsartikler gennem de sidste 15 år indenfor cykling og skisport.  Foruden cykelhjelme producerer de også cykelbriller og cykeltøj.

zerorh+ 2in1 er som navnet antyder en universal hjelm med aftageligt visir. Designet er afledt fra topmodellerne med low profile, sporty og masser af ventilation og justeringsmuligheder. Samtidig er hjelmen i den lette ende af skalaen.  Hjelmen er sikkerhedsgodkendt efter EN1078.

Specifikationer

  • Konstruktion: In Mould helstøbt EPS  CE/EN 1078
  • Aftageligt Visir
  • Puder: 3 stk. aftagelige Statosoft vaskbare
  • Ventilatioshuller: 24
  • Farver: 8 forskellige kombinationer
  • Højdejustering: 3 trin
  • Comfort Fit rulle nakkelukke
  • Størrelser: XS/M (54-57)og L/XL (58-62)
  • Vægt: 192 gram
  • Pris: Set til mellem kr. 499,- og 799,-

Afprøvning
Smag er naturligvis forskellig, men subjektivt er zerorh+ 2in1 en flot og elegant hjelm, der signalerer lethed og fart pga af sin meget lufttige konstruktion med hele 24 store ventilationshuller.  Visiret som hører til de mindre af slagsen, er aftageligt.
Hjelmen fås i to størrelser (54-57) og (58-62)cm som svarer til en gennemsnitlig hovedomkreds.  Hjelmen kan justeres i to planer, lodret i tre trin og vandret med et trinløst drejehjul. Selve mekanismen virker tilforladelig, men ser en smule spinkel ud. Inden i hjelmen sidder tre udtagbare puder som giver tilstrækkelig støtte og samtidig holder alle åbninger fri for maksimal ventilation.

Hjelmen sidder godt og justeres let mens den er på hovedet. Fordi den kan justeres i begge planer er den forholdvis let at få til at sidde rigtig godt,  så den ikke flytter sig når man cykler. Remmen lukkes under hagen med et traditionelt klikspænde. Remmen  kan justeres omkring ørene. Under hagen er der yderligere en pude der også er aftagelig.

Selvom hjelmen lanceres som en universel two/one hjelm, er dens grundkonstruktion først og fremmest minded landevejsfolket som har brug for masser af ventilation. Til MTB mangler den en smule mere beskyttelse i nakken og skyggen kunne godt have været en smule større.  Alt i alt en flot designet hjelm til en attraktiv pris.

Konklusion
zerorh+2IN1 er en meget let og godt ventileret cykelhjelm som kan bruges til det meste lige fra landevej til mountainbike samt en tur i byen. Designet er flot sporty og den sidder rigtig godt.

Link

 

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN