CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: WTB Riddler 700 x 45C TEST: WTB Riddler 700 x 45C
Vi har testet gravel udgaven af WTB Ridler dækket - Et blødt letløbende dæk med god traktion og komfort TEST: WTB Riddler 700 x 45C


WTB (Wilderness Trail Bikes) startede deres produktionseventyr med sadler. Siden forsøgte de sig med en ret innovativ klikpedal kaldet MP250, der dog aldrig slog an. Med hus i termoplastik  var den ekstrem let og med sin næsten flydende frigang og SPD kompabilitet,  yndet af ryttere med knæ problemer.  Du kan læse vores test af den her.  Men det var først  med deres fælge og dæk at de for alvor fik fat i markedet, ikke mindst fordi de altid har været hurtigt ude til at reagerer på ændringer i markedet. Specielt på gravelområdet  er de idag med helt fremme og deres dæk sidder på en række store brands cykler. De var blandt nogle af de første til at tilbyde 650B dæk til den cykeltype, da den gamle franske turcyklist standard (Randeour) igen blev moderne.  Vi har testet flere af deres produkter gennem tiden. Du finder nogle af dem her.

Specifikationer

  • Dimensioner: 700 x 45
  • Materiale: Dual DNA
  • Vævningstæthed: 60 tpi
  • Features: Foldbar skin tanwall. Tubeless
  • Dæktryk: 25 til 50 psi
  • Vægt: 560 gram
  • Pris: set til kr. 399,-

Afprøvning
Riddler 700 x 45C dækket har sit udgangspunkt i et dæk oprindelig udviklet til mountainbike. Mønsteret er små tætsiddende knopper på selve slidbanen kombineret med større knopper i siden. Dækket er et foldedæk og subjektivt er det meget blødt og vridbart. Det fås både som det testede med de lyse tanwall sider eller standard sort. Det er uhyre let at få af og på fælgen og springer let på plads ved pumpning uden brug af høj tryk og glidecreme. Dette er ens uanset om de bruger slange eller tubeless. Riddler er primært til brug i den tørre årstid. Så længe underlaget er rimelig tørt står de godt fast, mens mudder ikke er deres livret. På landevej og grusveje med fast underlag ruller de rigtigt godt. De store knopper i siden giver god svingstabilitet.  Under normale forhold i terræn der kombinerer både grus og asfalt er et dæktryk tæt på det maksimale omkring de 45 psi optimalt.  Der kan køres med ekstremt lavt dæktryk helt ned omkring de 20 psi uden at dækket mister sin stabililtet. Da slidbanen er meget tynd er dækket særlig udsat for punkteringer specielt hvis du benytter slange. Riddler er afgjort en Tubeless dæk, hvis væske vil lukke langt de fleste småhuller. Dækket er oplagt til brug med et af de mange skumindlæg mellem dæk og slange  (det vender vi tilbage til i en senere artikel ).  Det lykkedes mig endda at trille hjem godt 12 km med næsten flad ring uden at beskadige hverken dæk eller fælg.

Trods en vægt på den forkerte siden af et halv kilo, ruller de forbavsende godt også på landevej specielt med et højt dæktryk. De små knopper i slidbanen bliver hurtigt slidt ned, allerede efter godt 600 km kan der ses tydeligt slid.  Trods sine fremragende køreegenskaber på tørt underlag vil jeg kun anbefale til let Bikepacking. Har du en ramme af lidt ældre dato kan der være problemer med at få plads til 45 mm, men de fås også i en udgave med 42 og 37 mm. WTB Riddler skal primært bruges pga af sin fremragede komfort og letløbende natur af et så bredt dæk.

Konklusion
WTB Riddler er et blødt letløbende dæk med god traction og komfort, men en smule på bekostning af modstand mod punkteringer specielt offroad. Afgjort bedst i Tubeless setup. Bikepacking,  jo men kun med lettere oppakning.

Link

 

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN