CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: USWE Explorer26 TEST: USWE Explorer26
USWE første store Adventure rygsæk med deres kendte fire punkts remsystem, har fået et gevaldigt kvalitets- og forarbejdningsmæssigt løft. TEST: USWE Explorer26

Svenske USWE er kendt for deres særlige elastiske bæresystem med et firepunkt remsystem samlet i midten. Et princip der kendes fra faldskærms og bilsport og som eliminerer brug af hoftebæltet.

USWE kom på det danske marked tilbage i 2015, hvor vi testede deres F4Pro rygsæk, der er en noget mindre mere raceorienteret model. Med Explorer 26 lancerer de deres første rigtigt store rygsæk minded for den længere dags- og weekendtur hvor lidt mere udstyr er påkrævet.

Af en så stor rygsæk er det lidt usædvanligt at kunne fjerne hoftebæltet, men ved at modificere og forstærke deres unikke bæresystem er det lykkedes for USWE at slippe af med det for mange irriterende hoftebælte.

Specifikationer

 • Volumen: 26 liter
 • Vægt: 1069 gram
 • Lav rygsupport
 • Medialomme med vandtæt lynlås
 • Hoved og frontrum med fuld åbning
 • Vandafvisende smartphone lomme
 • Vandtæt regnslag
 • Kompatibel med vandblære, IKKE inkluderet
 • Beslag for lygte og andet ekstra udstyr
 • To elastiske sidelommer
 • Kompressionsremme for vægtfordeling
 • Multi justerbar rygstykke S,M,L Unisex
 • Farver: sort, grå og grøn
 • Pris: Set til kr. 1195,-

Afprøvning
USWE Explorer 26 er en stor dags og weekendtur rygsæk der kvalitets- og forarbejdningsmæssigt, i forhold til tidligere modeller, har fået et gevaldigt løft, så den nu fremstår på linie med andre HighEnd brands i den genre. Læs vores test af Camelbak K.U.D.U Protector her.  Explorer er nærmest dråbeformet og føles subjektivt at følge ryggens naturlige svejning ved cykling. Remsystemet er kraftig forstærket og polstret med masser af ventilationshuller i materialet. Remmene er elastiske  ophængt og justerbare On The Fly med velco lukke.

Rygstykket er justerbart i tre tempi og fungere i praksis fint. Der skal eksperimenteres en smule med den rette indstilling afhængig hvilken torsostørrelse man er født med. De vejledende indstillinger skal ikke tages alt for bogstaveligt, da de er bygger på et gennemsnit. Der er 6 store anlægspuder ind mod ryggen med en god fast polstring og ventileret stof. De er udformet så de giver maksimal support nederst for til dels at kompensere for det manglende hoftebælte.  I praksis er der god ventilation på ryggen som man sjældent føler sig pladdervåd af sved.

Mellem det justerbare rygstykke og selve rygsækken er en stor åben lomme til vandblæren med velcofæstne øverst. Det er rart med den åbne lomme der gør blæren  let at få ind og ud ved vandskift og rengøring. Ud over at føre slangen ud foroven og ned langs bæreremmene kan slangen også føres ud i bunden via drænhullet, afhængig af hvilken type blære der benyttes.

Lige bag vandblæren er den lille lomme med foer til lette briller og andre sarte ting. Hovedummet har fuld åbning, der dog hæmmes en del af de to vægtkompressionremme, som skal åbnes for at få fuld adgang. Til gengæld kan der grundet dråbeformen være rigtigt meget i dette rum inklusiv en lille sovepose og et fullsize spejlrefleks zoom kamera, ja sågar en mindre bærbar computer eller Ipad i den lille indvendige lomme. Alt dette gør denne rygsæk til et oplagt valg for den cyklende reportage fotograf.

Forrest er det andet mindre rum hvor der er plads til værktøj, og andre fornødenheder som kan grupperes i de fire forskellige rum.  Lynlåsene kører fint og er suppleret med små remme for let håndtering på farten både med og uden handsker. På hver side er der endvidere blevet plads til to store elastiklommer der f.eks kan rumme to ekstra vandflasker.

Endelig er der forskelllige straps på side og front til lygte og fastgørelse af andet ekstra udstyr som f.eks din cykelhjelm. Rygsækken er i et kraftigt materiale som virker slidstærkt og som kan holde let regn og mudder ude. Går rigtigt vildt for sig er der et vandtæt overtræk nederst i sin egne lomme. Her findes også et par ekstra fittings til montage af remme f.eks til et kamerastativ eller et liggeunderlag til Bikepacking turen.

I forhold til andre mere konventionelle bæresystemer, skal man lige vende sig til systemet, med de elastiske kompressionremme der kan justeres med Velco on the fly. Hvad der kan føles en smule stramt i opretstående stilling, uden dog på nogen måde at klemme på vitale blod og nervebaner, med deraf resulterende sovende hænder og fingre, falder naturligt på plads oppe på cyklen  da remmene giver en meget større bevægelighed på cyklen, hvilket er af stor betydning ude på sporet. Rygsækken føles i større grad end andre at blive en integreret del, så længde den ikke lastes alt for tungt (maks 10 kg)

Konklusion
Tilhører du en af den slags cyklister der har svært ved at forlige dig med et hoftebælte på en cykel og alligevel gerne vil kunne transportere en hel del, så USWE Explorer 26 på mange områder et bedre valg end de mere gængse rygsække uden bælte, da deres bæresystem langt hen ad vejen kompenserer og samtidig giver en fantastisk bevægelighed på cyklen.

Link

 

 

CYKELPORTALEN