CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Syncros Tofino 2.5 TEST: Syncros Tofino 2.5
Syncros er stærkt tilbage som brand og systemkomponent leverandør til Bergamount og Scott. Vi har testet en af deres sadler. TEST: Syncros Tofino 2.5

Menneskets ukuelige evne til hele tiden at søge nye veje og udfordre sig selv og prøve at gøre tingene både anderledes og bedre er uudtømmmelige. Således også historien om Syncros.  Syncros kom til verden i 1986 hvor mountaibiken stadig var i sin vorden. Drømmeren Pippin Osborne og praktikeren Peter Hamilton fandt  fælles fodslag i en garage hvor de udviklede deres først produkt, en stærk og let saddelpind, der hurtigt fik ry for at være en af de bedste på markedet. Siden gik det stærkt og Syncros lancerer et række produkter til mountainbiken, som i mange år satte normen for andre.  Siden blev konkurrencen større og Syncros løb ind i økonomiske problemer, inden de for nogle år siden Iblev indlemmet i  Scott Sports familien og idag indgår som systemkomponenter på alle cykler fra Scott og Bergamont.

Specifikationer

  • Overdel: Carbon forstærket nylon
  • Stel: CrMo
  • Materiale: Microfabric
  • Dimensioner:250 x 145 mm
  • Vægt: 220 gram
  • Pris: Set til kr. 499,-

Afprøvning
Syncros Tofino 2.5 er en neddroslet udgave af topmodellen med carbon stel. Optisk fremstår den meget elegant  med en ret bred næse og en undersænket sektion i midten. Overfalden er helt glat bortset fra to riflede områder på siddepuderne bagerst.

Sadlen er grundet sin brede næse og ret høje foring i dette område, temmelig kritisk mht til korrekt vinkling. Den normale helt lige i vater placering viste sig for denne tester at være ubehagelig over længere ture. Jeg foretrak en lidt vinkling af næsen nedad.

Da sadlen er tyndt foret er der ikke megen komfort at hente specielt hvis du er en tungere rytter og har brede sædeben. I min optik bliver den aldrig nogen god saddel for langdistance rytteren.

Har komfort højrere prioritet end lav vægt og elegant design, findes der bedre alternativer.

Konklusion
Tofino 2,5 er en prisrimelig, flot og let designet saddel, men ikke lige velegnet for alle. Den vil for visse ryttere være for ukomfortabel specielt på længere ture, mens den for lette spurtstærke ryttere vil være et godt valg.

Link

CYKELPORTALEN