CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Shimano Unzen 4 Enduro TEST: Shimano Unzen 4 Enduro
  Indenfor Enduro Mountainbiking, er brug af en lille rygsæk med vandblære efterhånden meget udbredt. Til denne test kikker vi nærmere på en mindre... TEST: Shimano Unzen 4 Enduro

 

Indenfor Enduro Mountainbiking, er brug af en lille rygsæk med vandblære efterhånden meget udbredt. Til denne test kikker vi nærmere på en mindre af slagsen fra Shimano, som har en speciel feature i form af et justerbart rygstykke.  Rygsækken har et volumen på 6 liter hvoraf de 2 liter optages af vandblæren, mens de resterende 4 liter er til andet brug.  Rygsækken er i unisize og farven er sort.

Specifikationer

 • Farve: Sort
 • Total kapacitet: 6 liter
 • Væskebeholder: 2 liter
 • Vandafvisende stof og lynlås
 • Vægt: 740 gram
 • Hjelm og vandflaske lommer
 • Lygtebeslag
 • Handske venlig lynlåse
 • Fleece lomme til værdigenstande
 • Lomme ved skulderstrop foran
 • Indvendige netlommer
 • Cykellås- Nøgle- og Brilleholder
 • Aftageligt og justerbart bælte ved hoften
 • Pris: kr. 799,-

Afprøvning
Shimano U4E er en forholdvis smal rygsæk der sidder ret højt på ryggen. Inden brug, justeres rygstykket ved at åbne blære lommen og stille remmene efter ens højde, som her er mulig mellem 160 og 200 cm. Afhængig af ens torso længe skal man nok prøve sig lidt frem med den rigtige indstilling.  Det er en god ide at have vandblæren fyldt samt have de ting i rygsækken som man påtænker at ville cykle med.

Det justerebare rygstykke fungerer ved at gøre skulderremmene kortere eller længere. Selve rygstykket er helt fladt med et netstruktur som isolerer ryggen fra de seks skumpuder som understøtter selve ryggen. Rygsækken holdes fast sideværts med et aftageligt og justerbart bæltespænde. Skulderremmene er meget brede og tynde så de generer mindst muligt. De justeres let nederst også mens man cykler, med  velcolukke i hver side. Foran er en lille netlomme i den ene side og fæstne til vandslangen i den anden. Skulderremmene holdes stramt på plads med et lille metalspænde i midten. Denne kan justeres frem og tilbage i fem trin.

 

Selve rygsækken har et stor rem med lynlåslukke. Indvendigt er der flere netlommer til fastholdelse og adskillelse af forskelligt udstyr, der er kompressionsremme øverst og nederst. Yderst er to netlommer til en vandflaske og cykelhjelm.  Lommen til hjelmen et for lille til de fleste hjelme. Heldigvis kan man fastholde hjelmen udenpå via de to clips i siderne.

Vandblæren er på 2 liter og fra Hydropak. Den har sit eget rum med netlomme inderst. Der er aftagelig slange og skinne for oven i blæren som gør den let at rengøre. Rygsækken sidder fint selv med helt fyldt vandblære. Kombinationen af de brede tynde skulderremme og krogen foran giver gode justeringsmuligheder og frigang for armene, så rygsækken aldrig klemmer.

Rygsækken er let at bruge med god adgang til rum og de fine lynlåse med ekstra store stropper gør dem til en fornøjelse at betjene også med handsker. Finish og forarbejning er fin og den lette rengøring og vandtæthed gør at man sjældent savner et løst regnslag. Rygsækken er tilstrækkelig rummelig til at rumme værktøj, slange lidt mad og en ekstra jakke samt andre mindre fornødenheder.

Konklusion
Shimano U4E  er en udmærket lille rygsæk som vil kunne passe de fleste. Den har en passende størrelse til opbevaring og transport af det mest nødvendige udstyr. Finish og forarbejdning er god sammenholdt med det justerbar rygstøtte som gør den velegnet til en større gruppe af cyklister.

Link

CYKELPORTALEN