CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Rixen & Kaul Smart Phone Bag TEST: Rixen & Kaul Smart Phone Bag
Fiks universal smartphone pose til placering på cykelstyret. TEST: Rixen & Kaul Smart Phone Bag

Klick-Fix-Phone-bag-03

Tekst & foto: Frank Hollinger
Efter jeg havde købt GPS-app´en Maps 3D PRO Bike & Hike til min Phone og havde været godt tilfreds med app´en til vandring, skulle den med på cyklen…gerne placeret på styret på mine to cykler.

Jeg ledte et stykke tid og jeg havde gjort mig klart, at jeg ikke ville købe en dims, der kun kunne bruges til min iPhone 5, for tænk hvis jeg opgraderer til en anden eller større model. – Det måtte blive en universel dims… Jeg søgte og fandt en såkaldt Smart Phone Bag fra Rixen & Kaul.

Den vandtætte pose laves i fire størrelser helt op til at kunne rumme de nyeste phablets som f.eks. Nokia Lumia 1520, der er den største på markedet. Selve posen har en stiv bagside og sidder fast på cyklen med en holder; det kendte KLICKfix-system, en såkaldt quick release løsning i hård plast. Nemt at montere med medfølgende unbraco-nøgle og rustfri spændbånd med gummi. En fin detalje er, at der leveres spændbånd med i to længder, så holderen kan monteret på alle rørstørrelser. (Det kunne være, at man havde lyst til have holderen siddende på en overdimensioneret overrør). Designet er funktionelt smart, men personligt synes jeg dog, at det er for kraftigt i dimensionerne; ser ”kluntet” ud.

Klick-Fix-Phone-bag-02

 

Posen er nem at klikke på plads i holderen og kan drejes, når den sidder fast. Posen er vandtæt med velcrolukning med overside i føjelig plast, hvor touchskærmen på smartphonen ifølge producenten kan bruges som sædvanlig. Nogen gange måtte jeg dog trykke lidt hårdere for at aktivere skærmen. På grund af genskin i plasten kan det i stærk sol kan det også være svært at se skærmen, men det er ikke noget stort problem. Jeg fik kondens på indersiden af plasten på en tur, men det forsvandt, da jeg lukkede frisk luft ind gennem åbningen.

Decideret vandtæthed er der ikke tale om. Jeg har ikke testet vandtætheden under vand, for jeg er sikker på at den ikke for alvor kan holde vand ude, da der ikke er tale om en rullelukning, men i en regnbyge fungerer det.

Hvorvidt oversidens plast er UV-bestandigt, så det ikke gulner over tid, melder producenten ikke om.

Men alt i alt vil jeg konkludere, at Smart Phone Bag´en opfylder det den lover. Det fungerer rigtig godt.

Klick-Fix-Phone-bag-04

 

4 modeller fra 279 kr. Ekstra beslag til 109 kr købes særskilt. (Set hos www.cykelpartner.dk). KLICKfix kommer fra Tyskland under navnet Rixen & Kaul GmbH. Se deres sortiment på www.klickfix.de

CYKELPORTALEN