CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Ryder Slug Plug TEST: Ryder Slug Plug
Vi tester et nyttigt og prisrimeligt tubeless lappeværktøj men primært til mountainbike dæk TEST: Ryder Slug Plug

Sydafrika oplever i disse år en stadig. stigende interesse for cykling og cykelsport. Det har medført en række nye cykelbrands fra de kanter. Til denne test kikker vi nærmere på en af de små af slagsen, RyderCycling.

Tubeless eller slangeløse dæk har efterhånden vundet indpas først på mountainbike og nu også langsomt på landevej. Det betyder at der er kommet en ny type lappegrej. Den hvide væske som hældes i dækket  første gang du monterer et sæt Tubeless dæk, betyder langt hen ad cykelvejen at de helt små huller automatisk lukkes af væsken når den trænger ned i hullet og størkner. Men når hullet får en vis størrelse er det ikke længere nok.

Her kommer en af de mange Plugs og Slugs ind i billedet, som i princippet er ens for alle fabrikanter. En stor spids syl hvor slugsene sættes på og herefter føres gennem hullet i dækket og trækkes tilbage. Lyder let og ukompliceret ikke ?

Specifikationer

  • SlugPlug Tool
  • Slugs: 10 stik i to størrelser
  • Pris: Set til kr. 79,-

Afprøvning
Ryder Slug Plug sælges som sæt, der består af selve værktøjet og en lille æske med 10 slugs i to størrelser. Det fylder stort set det samme som en ordinær lappegrejsæske, så det er let altid at have med. Selve værktøjet består af en kraftig hærdet stålsyl. Den er monteret på  et lille plasthåndtag og beskyttes af en hætte når  den ikke er brug. Selve sylen er en flad to delt syl hvorpå slugs sættes på. Enderne bukkes om og placeres op i plasthåndtaget.

Når hullet er lokaliseret trykkes sylen igennem med slugsen og trækkes herefter ud igen. I princippet skulle det være ret ligetil,  men afhængig af hvor stort hullet er og hvilken slug der skal bruges, kan det drille en del. Fordi selve sylen er todelt og og temmelig flad og bred er den meget svær at få gennem hullet specielt med de  store slugs.  Og er først er kommet igennem skal man forsigtigt trække den ud igen. Sylen er afgjort bedst til kraftige mountainbike dæk primært fordi der er mere plads i dækket. Landevejsdæk syntes jeg ikke det duer, heller ikke med de små slugs. Det eneste man sådan set savner er et lille skæreværktøj til at sære den den overskydende slug af.

Som en lille ekstra bonus er der et lille hul i toppen af håndtaget til afmontering af ventilen, hvis du efterfølgende skal have lidt mere væske i dækket. Tages prisen i betragtning og er brugen hovedsaglig mountainbike dæk er Ryder Slugs Plug et udmærket værktøj, men er der mindre dæk volumen, findes der bedre men også væsentligt dyrere alternativer.

Konklusion
Ryder Slug Plug er et umærket lille værktøj til en yderst fornuftigt pris, lige til at have med i lommen til lapning, men primært  til mountainbike dæk.

Link

CYKELPORTALEN