CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Rapha Pro Team Training Bib Shorts TEST: Rapha Pro Team Training Bib Shorts
Rapha er uden tvivl et af nyere cykeltøjs brands, der med stor succes har pustet nyt liv i cykeltøj og blandt hardcore cyklister har... TEST: Rapha Pro Team Training Bib Shorts

Rapha er uden tvivl et af nyere cykeltøjs brands, der med stor succes har pustet nyt liv i cykeltøj og blandt hardcore cyklister har opnået lidt af en kultstatus.  Deres design er klassisk enkelt men med den nyeste teknologi. Ud over deres faste kollektion tilbyder de også custom fremstillet teamtøj.  Deres seneste tiltag er genbrug for på den måde at imødekomme den stadig stigende kritik over for tekstilbranchen om stort spild.

Vores buks var en særlig Custom udgave med BCA logo som vi fik udlevert under nogle produktpræsentationer, men bortset fra farvevalg og logoer er de identiske med den ordinære udgave, Rapha Pro Team Training Bib Shorts.

Specifikationer

 • Komfortabel High density sædeindlæg
 • Kompresserbar og komfortabel stof
 • Letsvægts netoverdel for god åndbarhed og svedkontrol
 • RAPHA logo in shoulder panel and on both legs (testbuks med Custom logo)
 • 6 panels opbygning for optimal tilpasning
 • Navneskilt
 • 74% Recycled Nylon
 • 26% Elastane
 • Vægt: 178 gram
 • Størrelser: XS, S, M, L, XL, XXL
 • Pris: kr. 1.350,-

Afprøvning
Rapha Men’s Pro Team Training Bib Shorts er en let træningsbukse til de lange dage på cyklen hvor komfort og pasform er afgørende . Buksen er i høj kvalitet og meget tætsiddende og primært tænkt til den profesionelle cykelrytter eller passionerede elite motionist.

Bukserne er meget tynde og en udpræget sommerbuks som i en snæver vending kan bruges på de lidt koldere dage med et par overtræks ben.  Men meget under 15 grader så var de for denne tester lidt for kolde, men det er i høj grad individuelt.

Bukserne sidder tæt men de mange paneler gør at de alligevel føles behagelige at have på både på og af cyklen. Det betyder at du rent faktisk godt kan bruge bukserne til cykel disipliner hvor du ofte må af cyklen, selvom der på papiret er tale om en landevejs buks.  Rapha har som det næsten er standard idag en meget bred silicone agtig og laserskåret buksekant omkring benene. Personligt bryder jeg mig ikke meget om det og i Rapha tilfælde er de lige vel lange, i størrelse Large, men jeg har også korte ben. Selve materialet er meget elastisk og de bliver sidder hvor de skal i forhold til mange andre bukser hvor de ofte er for løse, afgjort et stort plus

 

Selerne er uhyre behagelig og der er god luft i siderne hvor mange bib shorts ofte kan stramme. Der er to små indvendige lommer på bagsiden Skindet er mellem tykt med tydelige stødzoner.  Det er behagelig og ikke for tykt og giver tilstrækkelig støtte og bevægelighed for de fleste der er vant til at cykle, hvilket disse bukser primært er tiltænkt til.  Trods alverdens krumsping blandt de forskellige fabrikanter omkring udfirmning af siddepuden, er det primært til spørgmål om tilvænding.

Bukserne virker meget slidstærke og tåler helt almindelig maskinvask uden at lide overlast.  Prismæssigt ligger de måske lige vel i den høje ende,  som med mange andre mærkevare brands må man betale lidt ekstra for navnet, men  i Rapha tilfælde uden at det opnår de totalt ublu priser som vi ser på visse specielt schweiziske og italienske produkter, ikke navne nævnt.  Rapha Men’s Pro Team Training Bib Shorts er et par gode primært landevejs cykelbukser til dem der cykler langt og hurtigt.  Her er de meget komfortable og egentligt dejligt konservative.

Konklusion
Det er svært at finde noget at udsætte på disse bukser fra Rapha der leverer varen i form af et par konservativt opbyggede cykelshorts til den hastigheds og landevejs orienterede cyklist  på udkik efter nogle velsiddende og komfortable langturs cykelbukser.

Link

CYKELPORTALEN