CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shenzhen MINJUN Electronic Co. der producerer Magic Shine, er et kinesisk firma grundlagt i 1999 som ligger i en af de store kyst industribyer...

Shenzhen MINJUN Electronic Co. der producerer Magic Shine, er et kinesisk firma grundlagt i 1999 som ligger i en af de store kyst industribyer Guangzhau i det sydlige Kina.   Foruden cykellygter er de også kendt for deres vandtætte stavlygter til dykkere samt en omfattende OEM produktion til andre brands.

Med 1600 lumen lover Mj-872 dobbelt så høj lystyrke i forhold til sine nærmeste og væsentligt dyrere konkurrenter. Denne enorme lystyrke opnås ved brug af hele fire lysdioder med hver deres lille optiske linse.  Lampen har 4 lystyrker.

Tekniske data
Lyskilde : 4 x LED CREE XP-G
Lystyrke: 1600LUMEN
Livstid: > 50,000 timer
Lygtehus: 6061-T6 Aluminium  Type III annoniseret
Batteri : 4 x 18650 Lithium-ion BAK batteri (8.4V 4.4AH) med en levetid på 500 opladnings cycler
Lystid på max. styrke: 2.2 timer
Opladningstid: 3½ time
Vandtæt: efter IP x 4

Afprøvning
MJ -872 sættet kommer i en nydelig æske med alt tilbehør inkl. batteri og oplader.  Lygten består af det lille fikse lygtehus som sættes fast på styret ved hjælp  i de medfølgende gummibånd i to størrelser. Batteripakken er en lille kompakt sag som ligger i en lille taske som kan fæstnes på styr, frempind eller stellet ved hjælp af to velco remme.  Hus og batteri sammenkobles med et vandtæt jackstik.  Standard har man ca. 60 cm at gøre godt med i ledningslængde, men der kan købes et forlængerkabel som ekstra tilbehør, hvilket er nyttigt hvis man ønsker hjelmmontage af lygten.  Både lygte og batteri sidder godt fast og bliver hvor de skal også når det går hedt til på de små bælgmørke skovstier som med denne lygte bliver til dagslys.
Så snart de to enheder er koblet sammen lyser betjeningsknapperne i form af to pile i fire farver afhængig af batteriets ladetilstand.  Grøn for fuld opladet (100 – 75 %), Blå for 75 – 50%, Gul for 50- 30% ,Rød for 30 – 5% og endelig Rødt blink for under 5%

Trykker man på den øverste knap tænder lygten på fuld styrke, trykker man på den nederste tænder den på laveste lystyrke. Herefter kan man skifte op og ned for lystyrken i 4 steps ved at benytte henholdvis den øverste eller nederste knap. Holdes en af knapperne inde slukker lygten.
Opladning af batteriet foregår med en lille bordlader. Når lygten er fuldt opladet skifter farven på lysdioen på fronten af den, fra rød til grøn.  En fuld opladning tager ca. 3 timer.

Målt Opgivet
High  1 time 50 min 2,5 time
Medium  2 timer 10 min
Medium  2 timer 30 timer
Low  4 timer 10 min

Lystyrken fra MagicShine er intet mindre end imponerende lysstærk. Ud over den enorme lysspredning lyser den mere end 500 meter frem.  Den er uden sammenligning den hidtil kraftigste lygte vi endnu har testet her på redaktionen.  Forskellen mellem de to stærkeste  lystyrker, er næsten ikke til at se og ved begge styrker blænder lygten modgående,  mens de to laveste lystyrker er mere humane overfor modkørende bilister, cyklister og fodgængere. Fordi lygten har så stor en lysspredning er den derfor mindre velegnet til landevejscykling, hvor man hurtigt bliver gevaldig upopulær ikke mindst fra modgående bilister.  I skoven og til 24 timers MTB løb er den derimod  oplagt, og sætter de nærmeste konkurrenter på plads når det kommer til rå lysmængde.  For en så kraftig cykellygte er batteritiden hæderlig på de to stærkeste lystyrker og over gennemsnitten på de to laveste.  Se billeder af lysstyrken her

Konklusion
Magic Shine MJ-872 giver suverænt meget lys for pengene, og lystyrken er intet mindre end imponerende ja blændende på de to stærkeste lystyrker.  Lygten er pga. af sin meget store lyspredning mest velegnet til en tur i skoven på mountainbiken.  Den er også oplagt som lygte til de populære 24 timers MTB løb.

Vejl udsalgspris kr 995,-
Hjelmbeslag kr. 49,-
Forlængerledning 1 m kr. 69,-

Link

 

CYKELPORTALEN