CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Klean Kanteen TEST: Klean Kanteen
Der kan være mange bevæggrunde til hvorfor en vandflaske i metal også kan have sin berettigielse på en cykel. Vi har kikket nærmere... TEST: Klean Kanteen

Klean-kanteen-03

Vandflasker og cykelsport hører unægtelig sammen. Det er nemt, hurtigt og billigt. Men levetiden på disse flasker er meget kort.  Prøv at regne efter hvor mange nye vandflasker du bruger i løbet af et år. Men for dem som har et lidt mere nuanceret syn på cykelflasker i plastik og vores brug og smid væk kultur, findes der nogle alternativer.  I 2002 stiftede Robert Seals firmaet Klean Kanteen og introducere den første sports vandflaske i rustfrit stål. Siden er produktprogrammet vokset og omfatter alt lige fra kopper til termoflasker og bestik, alt sammen i rustfrit stål, tænkt til udendørslivet lige fra dagligdagen i toget til en cykeltur.  Til dennne test har vi prøvet en stor vandflaske tiltænkt cykling og en mindre termoudgave til at holde dine væsker varme eller kolde.

Klean-Kanteen-07

Klean Kanteen Classic

 • Kapacitet: 800 ml
 • Vægt: 212 gram med sportcap
 • Dimensioner: 276,2mm  x 72,5mm
 • Åbning: 44 mm
 • Farver: 10 forskellige
 • Pris: 199
 • Fås i en lille udgave på 500 mm

Klean-Kanteen-06
Klean Kanteen Wide Vacuum Insulated

 • Kapacitet: 473 ml
 • Vægt: 317 gram
 • Dimensioner: 207,5 mm x 75,3 mm
 • Åbning: 54 mm
 • Farver: 8 forrskellige
 • Pris: kr. 299,-

Klean-Kanteen-04

Afprøvning
Er man vant til plastikflasker, kræver skiftet til disse stålflasker lidt tilvænning.  De er tungere og helt massive så måden at drikke på et lidt anderledes. Lad mig slå fast at de er ikke tænkt til cykelsport hvor du skal have en stor mængde vand i munden i en fart, men for alle øvrige mere afslappede cyklister,  er de et fint og godt alternativ og så oser de langt væk af kvalitet og stil. Begge flasker holder næsten standardmålet, så de vil kunne bruges i langt de fleste flaskeholdere, så længe de er lavet så de kan give sig en smule. Faktisk fungerer de bedst med mange af åbne typer i kulfiber. En alternativ løsning er Monkii Gage vi tidligere har testet, eller nogle af de mange flaskeholdere til helt almindlige flasker som specielt turcyklister bruger.

Classic vandflasken er udstyret med en tud som vi kender fra de traditionelle vandflasker som man trækker i med tænderne for at åbne. Man får vand ud af flasken ved at suge ganske let hvorefter vandet flyder i en lind strøm. Den største fordel ved en stål vandflaske, i forhold til en af de mange i plastik, er at vandet altid føles frisk uanset hvor længe det har været i flasken. Dette gælder primært i varme opgivelser hvor vand fra en plastikflaske hurtigt bliver en temnmelig lummer oplevelse. Her er det altid frisk og rimelig tempereret.  Termoflasken er til at holde noget varmt eller rigtig koldt i. Der er ikke noget bedre end en varm kop kaffe på en kold vinterdag, og her er termoflasken rigtig god. De 6 timer der opgives er nok lige vel optimistisk selvfølgelig afhængig af omgivelsestemperaturen. Min observation var at efter 4-5 timer er væsken mere lunken end varm. Modsat er den rigtig god til at holde væsker kolde, når det er rigtig varmt op til 20 timer eller mere. Begge flasker fås både med drikketud og almindelig lukkelåg som er nyttig ved camping.  Et mindre irritationspunkt er at man ikke har bibeholdt den samme åbningsdiameter på de to typer flasker så man kunne bruge de samme låg.

Klean-kanteen-05

Begge flasker er lette i brug og bibeholder deres pæne udseende meget længe. De er lette at rengøre, specielt hvis du har brugt andet end vandt. Sukkerholdige opløsninger sættes sig ikke i samme grad på den rustfrie overflade som i platikflasker. De er 100 % smagsneutrale både i kulde og varme. Prismæssigt er de en smule dyrere end almindelige plastikflasker men er hurtigt tjent ind, da de holder stort set evigt.

Konklusion
Kleen Kanteen stålflaskerne har været et godt bekendskab. De er funktionelle og lige velegnet til campingliv og dagligdagsbrug som til cykelbrug. Finish og forarbejdning er i top og ikke mindst nu skåner du miljøet.

Vurdering-4

Link

CYKELPORTALEN