CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Jack Wolfskin Arland 3-in-1 TEST: Jack Wolfskin Arland 3-in-1
Ikke alle cyklister syntes de skrapt afskårne og tætsiddende cykeljakker er den bedste løsning. Vi tester en alsidig tre i en friluftsjakke der også... TEST: Jack Wolfskin Arland 3-in-1

 

For mange hverdags-, tur -og bikepacking cyklister, er en af de 100 % cykelspecifikke og ofte tætsiddende racefit  jakker ikke altid det bedste valg. Primært er det et udseendet, der ikke er særlig bevendt hvis ens cykeltur også skal omfatte andet end bare cykling.

Friluftjakker har ofte mange af de samme funktioner cyklister også efterspørger, samtidig med at de  er en smule mere præsentable når man hopper af cyklen.

Jack Wolfskin Arland er en 3 i 1  jakke der har flere funktioner i en og samme produkt. Den kan benyttes som ren vindjakke, som foret vinterjakke eller som løs fleece trøje. Den fås både i en herre og dame udgave.

Specifikationer

  • Materiale, yderjakke: TEXAPORE MINI OTTOMAN 2L: Robust, vandtæt, vindtæt og åndbart yderstof
  • Vandtæthed: 10.000 mm
  • Åndbarhed: MVTR:> 6000 g / m² / 24h
  • Aftagelig hætte med justerbar volumen og synsfelt
  • To håndlommer, indvendig lomme
  • Materiale, Indvendige jakke: NANUK 200: varm og robust fleece
  • To håndlommer
  • Størrelser: S, M. L, XL, XXL, XXXL
  • Farve: flere forskellige (testjakken orange/grå)
  • Pris: kr. 1.599,-

Afprøvning
Jack Wolfskin Arland jakken er  vandtæt, vindtæt og åndbar. Finish og forarbejdning virker meget overbevisende. Jakken har aftagelig hætte og tyndt fleecefor i halsen. Indvendig sidder en aftagelig flecetrøje der er lynet på og knappet på i ærmer og hals.  Yderjakken er lavet af robust TEXAPORE  stof. Den er skabt til at modstå hård behandling og giver den beskyttelse, du har brug for i koldt, vådt og blæsende vejr.  Fleecetrøjen er ikke vindtæt. Den består af kraftig fleece. indvendig og strik udvendig.  Ærmerne er foret med  glat men også lidt kølig tekstur. Det gør at ærmerne ikke følger med du når den tages af.  Der er to indvendige lommer i Fleece trøjen  og to udvendige lynlåslommer. Alle lynlåse er i en meget kraftig kvalitet der er lavet til at blive brugt.

 

Selve jakken her to lommer med lynlås og en indvendig lomme lige bag lynlåsen. Den er dobbelt foret med net som gør at den i kombination med de gode åndende egenskaber under næsten alle forhold er yderst behagelig at have på.  Der er justerbar snørelukke i lænden og i hætten for  individuel tilpasning.  Halsen er meget høj hvilket er en stor behagelig når det for alvor er koldt. Ærmerne har  Velco lukke i enderne.

I den periode hvor vi har haft maget lave kuldegrader, er den en af få jakker jeg har kunnet holde varmen i ved cykling. Til sammenligning var en mere end dobbelt så dyr specifik cykeljakke fra et anerkendt schwezisk brand ikke nok.

Arland er ingen cykelrace jakke men derimod en alsidig tur/pendler jakke der er præsentabel under alle forhold. Specielt yderjakken scorer højt, mens Fleeceinderjakken primært er til de varmere perioder , hvis den bruges alene.

Konklusion
Arland 3in1 jakken er en veludført og alsidig jakke der kan bruges til meget andet and cykling. Dens åndnede egenskaber er over middel og specielt jakken uden foer og med aftagelig hætte er et godt alternativ til de gængse cykeljakker. Sættet er primært til cykling i moderat tempo og til dem som ikke ønsker at ligne en cykelrytter.

Link

CYKELPORTALEN