CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Hexlox TEST: Hexlox
Med Hexlox er det muligt at sikre sine dyre cykelstumper på cyklen på en let og effektiv måde. Læs vores test. TEST: Hexlox

Hexlox kom til verden i 2016 efter en succesfuld crowdfunding kampagne med en genial enkel lille indsats og en kodet nøgle til unbraco bolte. Læs mere her. Systemet kan ikke forhindre at tyven løber med hele cyklen. Her er en større lås stadig den bedste løsning og helst spændt fast til en fast gendstand, men den kan forhindre og gøre det yderst besværligt at fjerne værdifulde dele fra cyklen som f.eks hjul, styr, saddelpind og saddel. Undersøgelser viser at de fleste pilfingre opgiver deres forehavende, hvis det er lidt for besværligt og tager for lang tid. Sammenlignet med andre systemer på markedet har Hexlox den fordel at de kan bruges på eksisterende udstyr. Eneste krav er unbraco bolte i 4 ,5, 6 og 8 mm størrelse og at de er i stål, da systemet er magnetisk.

Efterspørgslen på Hexlox har fra starten været så stor, at produktprogrammet hurtigt har kunnet udvides til at omfatte flere forskellige løsninger. Også flere cykelbrands tilbyder nu Hexlox standard monteret på deres cykler. Hexlox fås lige fra enkeltstyk til komplette sæt. Med den stadig større udbredelse af Thru Axles på nye mountainbikes og racercykler, har et nyt behov imidlertid meldt sig. Dette har Hexlox nu også en løsning på, i form af deres universelle system til både for og bagaksler.

 

Afprøvning
Hexlox kan købes i flere tempi fra godt kr. 270,- kr for et basis set, til omkring kr. 1000,- i forskellige størrelser. Det består af en lille magnet indsats og en tilhørende kodet nøgle. Det betyder at du altid kan bestille en ekstra nøgle. Smider du kortet væk, behøver du ikke fortvivle, da producenten har nummeret i forbindelse med din bestilling.

Er dine bolte ikke i stål, virker systemet ikke, så check det inden du bestiller. Hexlox er også leveringsdygtige i stål unbraco bolte. Bemærk at rustfri stålbolte heller ikke virker. Du kan endvidere få kuppelformede bolte hvis de sidder hvor man kan få fat i dem med en tang. Købes et sæt, passer samme nøgle på alle indsatse.

Har du QR stikaksler skal de udskiftes med Hexlox egne.  Det testede universal Thru Axle kit fås til både 12 mm baghjul og 15mm forhjul. I vores tilfælde var det til baghjulet og der medfulgte hele fire forskellige størrelser gevind, så de burde passe på det meste. Skal du købe et komplet sæt bliver prisen godt kr. 1000,- Her ville jeg nok nøjes med kun at sætte Hexlox i forhjulet da det er det mest udsatte.

Installationen er ikke helt ukompliceret, så kik godt på instruduktions videoen inden du går igang,  da akslen skal justeres i den rigtige længde og låses.

 

Kan systemet slet ikke brydes op ? jo formodentlig men ikke umiddelbart, da magneten aktiveres via nøglen. En løs magnet kan ihvertfald ikke gøre det. Samtidig er stiften konisk så man kan ikke få fat med en tang. Naturligvis kan den fjernes med en anden nøgle men sandsynligheden for at få den rigtige match er afhængig af  størrelsen af hullet, keglens form og Hexlox patenterede system.

Om Hexlox reelt set har nogen effekt skal vi ikke kunne sige, andet end at den afgjort har en præventiv effekt ved at det gør det besværligt for tyven og han/hun derfor hurtigt vil finde andre emner som er lettere at gå til. I den henseende kan den være et godt køb og et supplement til en eksisterende lås.

Eneste ulempe er den lille nøgle som man altid skal have på sig og risikoen for at tabe den lille indsats. Hvis nogen har forsøgt at fjerne den og ødelagt indsatsen eller selve unbraco bolten, kan det vise sig umuligt at få den ude selv med den lille nøgle. Så er der kun en udvej, vinkelsliberen…

Bortset fra det virker Hexlox som et godt gennemtænkt sikkerhedssystem specielt de almindelige komponenter, hvor en enkelt Hexlox ofte kan gøre forskellen, mens Thru Axle sættene syntes lidt dyre og en smule komplicerede at installere.

Konklusion
Hexlox virker som et gennemtænkt og fikst modulopbygget system som afgjort vil kunne give din cykels dele ekstra beskyttelse. Om det så er merprisen værd må den enkelte afgøre. Umiddelbart virker det mest virkningsfuldt for dem som ofte cykler og parkerer i byen.

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN