CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Ghost Rocket AL TEST: Ghost Rocket AL
Ghost Roket er en ny alsidig skovtraktor forberedt til dit næste Bikepacking eventyr. En sjovt og rart bekendskab. TEST: Ghost Rocket AL

Mens vi venter på foråret, kan vi passende give jer en lille teaser på hvad der er i vente fra Ghost Bikes i 2017.  Ghost Rocket Al er en ny serie hardtrails med 27,5 Plus, den gyldne middelvej mellem den traditionelle XC mountainbike og Fatbiken der i manges øjne er lige Vel Voldsom Volvo. Ghost Roket har en typisk afslappet trial geometri som sikrer meget forudsigelige køreegenskaber både op og ned. Hertil skal lægges de nye 27,5 plus dæk der tilføjer yderligere tillid til oplevelsen, specielt for mountainbike novicer.

Vores testcykel var en tidlig prototype med et lidt andet komponent setup end de tre udstyrsvarianter der officielt nu er tilgængelig på markedet.  Rammen er i aluminium og monteret med en 130 mm forgaffel. Alle modeller er endvidere monteret med dropper seatpost.  Vi havde mulighed for at prøve den med Ghost egne Bikepacking tasker kaldet AMR der foruden sadel-, styr- og rammetaske også omfatter en rygsæk hvor de tre cykeltasker kan befæstigies hvis man ønsker at efterlade cyklen og gå Backpacking. Læs mere her 

Flere billeder af prototypen her

Specifikationer (alle modeller)

 • Ramme: Roket 27.5 + alloy
 • Forgaffel: Rock Shox Yari, Fox Rhytm 34, SunTour AION alle 130 mm
 • Hjul: Ghost 27.5 +
 • Gear: Pinion 14 speed, Shimano XT eller SLX x1 eller x2 geartrain
 • Bremser: SRAM Guide, Shimano XT, Tektro
 • Dropper Post: Kind Shock 31,6 mm
 • Styr/frempind: 760mm/35 mm
 • Dæk: Schwalbe Nobby Nic / Rocket Ron 2,8″
 • Størrelser: S, M,  L
 • Farver: Beige, Sort, Rød
 • Vægt: 14,9 kg, 12,5 kg, 12,9 kg (ramme 1,9 kg)

Afprøvning
Ghost Roket er en typisk trialbike med langt overrør, og kort frempind i kombination med en ret flad kronrørsvinkel på 66 gr og en saddelrørsvinkel på 73,5 gr. Sammen med en aksellængde på 1164 mm giver det en meget sporstabil cykel.

Først afsted på sporene er det første man bemærker en meget behagelig køreoplevelse, på grænsen til det dovne. Hvilket skal tolkes som en cykel der er uhyre tilgivende i sin natur hvis du ikke lige er fuldt opmærksom.  Det betyder man i højere grad kan nyde cykelturen. Denne oplevelse bliver heller ikke mindre når Roket får tasker på. Tværdigmod den syntes som skabt til Bikepacking væk fra alfavej.

AMP taskerne er fra Cordura og specielt udviklet til at passe på Ghost h AMR X cyklen vi tidligere har omtalt, men passer også fint på Roket modellerne og for den sags skyld på de fleste andre mountainbikes. Roket er monteret med en dropperpost sadelpind. Under normale forhold og afhængisg af hvor høj du er, og hvor tungt lastet tasken er, vil der være mellem 7 og 12 cm frigang mellem taske og dæk, hvilket du lige skal have i baghovedet når sadlen sænkes på nedkørsler, for at forhindre at tasken skraver på baghjulet eller i værste fald bliver revet af. Taskerne er nydeligt udført, men mangler lige den sidste “attention to detail” for at komme helt i mål. Saddeltasken har den klassiske fejl at være for bred inde omkring saddelpinden så ens lår skraver på. Også rammetasken syntes for stor til den lille Roket ramme hvor der forøvrigt mangler en flaskeholder under skrårøret for at kompensere for tasken.  Styrtasken er tilgengæld meget vellykket og todelt med den store med rulleforsegling i begge ender til f.eks sovepose og liggeunderlag og en mindre hurtig aftagelig til alle ens småting.  Rygsæk og mountainbiking er normalt ikke nogen god cocktail med mindre man gør som Ghost og udformer den som en lille hydrationmodel. Det smarte er at alle tasker kan sættes på den hvis man vil forlade cyklen og vandre. Så vidt vi ved er Ghost de første som har fundet på det.

Trods en vægt på den forkerte side af 12 kg og de brede dæk går det forbavsende godt selv på stejle opkørsler. Specielt på løse stenpister er den en drøm at cykle på. Naturligvis skal der trædes godt i pedalerne og farten slår bestemt ingen rekorder, men det føles alligevel ret ubesværet og ikke mindst SJOVT. Roket er en af få mountainbikes jeg har kunne cykle opad i meget lav fart og samtidig tage billeder uden at være unødig til fare for mig selv og andre. Denne egenskab bevarer den også med taskerne. Denne sporstabilitet ved lav fart forstærkes yderliger når tyngdekraften igen hjælper en på vej.

Konklusion
Ghost Roket er en rigtig relax og explorer cykel, der vil bringe dig og dit grej sikkert gennem næsten alle forhindringer og udfordringer. Den er ingen hurtigløber og du vinder næppe nogen cykelløb på den, men det har heller adrig været tanken med den. Den er først og fremmest en alsidig mountainbike med forudsigelige og godmodige køregenskaber lige velegnet til en dagstur i skoven som til det store Bikepacking eventyr. En rar cykel.

Ghostbikes distribueres i Danmark af C. REINHARDT AS.  Priser og leveringstidspunkt for de nye modeller kan fås ved henvendelse til dem.

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN