CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Freeparable Gorilla Family TEST: Freeparable Gorilla Family
Med den stigende Bikepacking trend, melder behovet for nye tasketyper. Vi har testet et par af slagsen som kan monteres uden beslag. TEST: Freeparable Gorilla Family

Cykeltouring har fået lidt af en genopblomstring med den nye Gravelbike trend og begrebet Bikepacking er opstået. Det betyder nye krav til montage af dit grej på cyklen. Noget som ofte kan volde problemer hvis man ikke lige har den nyeste cykelmodel i garagen.

Taiwanesiske Freeparable er på mange måder helt på forkant med alternative cykelprodukter, med masser af funktionalitet. Vi har tidligere testet flere af deres produkter (læs mere under Menupunktet TEST.
Gorilla Gage er en større udgave af  deres Monkii Family, vi tidligere har testet.  Gorilla Family består af tre dele, Gorilla Clip, Gage og Bag. De er tænkt som et samlet system, men kan også bruges uafhængigt af hinanden med andet udstyr.

Specifikationer

 • Clip dimensioner: 15 x 3.3 x 2.1 cm
 • Montage dimensioner: Ø24 til Ø42 mm
 • Vægt: 40 g
 • Max last: 1.6 kg
 • Tilbehør: gorilla clip x1, M5 Stainless steel screw set x3, Cable-tie x5, Rubber cable-stay x4, Rubber pad x2, Manual
 • Pris: 18.95£
 • Cage dimensioner: 24.5 x 8 x 3 cm
 • Vægt: 70 g
 • Maks last: 1.5 Kg
 • I pakken: gorilla cage velcros x4 .Manual
 • Pris: 18.95£
 • Taske dimensioner: 42 cm x 15 cm
 • Materiale: Vandtæt M500D Tarpaulin
 • Vægt: 178 g
 • Volumen: 5.5 l
 • Farver: Orange og Sølv med logo refleks
 • Pris: 18.95£

Afprøvning
Det smarte ved Gorilla Systemet, er at det benytter den gængse standard afstand for bøsninger til flaskeholdere, men for at øge lasteevnen er den udvidet til tre bøsninger. Denne løsning ses på flere og flere cykler især mountainbikes og på forgaflen. Har man en sådan cykel kan Gage monteres direkte ved at skrue de vedlagte løse nylon bøsninger direkte i gevindet på stellet. Har du ikke disse bøsninger eller kun et eller to, skal du også bruge Clippen, der enten kan monteres udelukkende med de fire strips eller kombineres med de bøsninger som måtte være på stellet. På bagsiden af clippen sættes de to selvklæbende gummipuder og de medfølgende kabelstrips monteres og styres i de medfølgende gummistrips som beskytter forgaflen mod ridser.  Clippen kan monteres på rørdimensioner mellem 24 og 42 mm. Det gør det muligt at montere dem på de fleste fjederforgafler.

Det smarte med Gorilla systemet i forhold til mere permanente løsninger er at Gagen kan tages af og kun efterlader clippen tilbage som ikke syner af meget. Cage består af et beslag som først skydes på plads i den øverste bøsning og herefter drejes på plads over de to resterende og trykkes ned indtil den klikker fast. Når den skal af igen gøres det samme i omvent rækkefølge. Gage har fire velcoremme som passer i de tilsvarende  remme på tasken, men velcoremmene er rigeligt lange til at man kan fæste meget andet direkte, f.eks en lille sovepose, et liggeunderlag eller et stormkøkken.

Tasken er vand og luftæt hvilket betyder at det kan være svært at pakke den tæt. Her havde en lille ventilåbning i bunder været rart, som vi ser det på Ortliebs produkter.  Tasken har rulleforsegling og kliklås som fungerer som bærehåndtag. Producenten anbefaler en maksimum last vægt pr. side på 1,6 kg. , vel og mærke hvis der udelukkende benyttes strips. Har du gevindbøsninger kan du laste omkring det dobbelte uden problemer. Min erfaring er at det er mest optimalt kun at komme lette ting i taskerne som tøj og sovepose.

Gorilla  systemet har været brugt både on og offroad uden problemer. Det effektive firepunkts strip system gør at de bliver siddende i det lodrette plan, mens de kan flyttes sig lidt i det vandrette hvis man har maks vægt i dem og der er monteret parellelt. Dette er dog kun observeret ved offroadkørsel med meget store og løse sten. Det hjælper en smule at bagudrette clippen ved montage, som det også ses på de mountainbikes som har faste bøsninger. Systemets største force er den store alsidighed mht til montage og brug af forskelligt udstyr. Alt virker godt konstrueret og holdbart.

Konklusion
Freeparable Gorilla Family er et godt Bikepacking kit til dem som ikke har de fornødne bøsninger på rammen. Det er lige velegenet til langt de fleste cykeltyper, og brillererer med stor alsidighed og stor funktionalitet.

Der findes ingen direkte forhandling af Freeparable i Danmark, men CycleMiles i England forhandler alle deres produkter der også sendes til Danmark, inklusiv reservedele.

Link

CYKELPORTALEN