CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Fi’zi:k  er den italienske Selle Royal luksus saddelmærke hvor det sportslige image har høj prioritet. Fi’zi:k  blev etableret i 1996 og har lige siden starten været...

Fi’zi:k  er den italienske Selle Royal luksus saddelmærke hvor det sportslige image har høj prioritet. Fi’zi:k  blev etableret i 1996 og har lige siden starten været tænkt som et racing brand. Det repræsenterer skønhed, hastighed, passion og frihed for dem som cykler mod hinanden, mod tiden og naturligvis cykel enthusiaster. Fi’zi:k er den fonetiske udtale af ordet fysik, som ofte bliver associeret med styrke og godt helbred.
Vi har prøvesiddet den nye Ardea saddel som prismæssigt ligger i den den mere overkommelige del af Fi’zi:k  omfattende program.

Tekniske data

  • Carbon forstærket nylon shell
  • Læderbetræk i microtex
  • Mangan rails
  • Mål:  270 x 140 mm
  • Vægt:  270 g

 

Afprøvning
Udseendemæssigt er Ardea subjektivt noget af det flotteste jeg længe har set.  Kombinationen af den hvide læder med de store logo decals i kombination med de røde sider, er lige i øjet og signalerer en vis klasse.  Fi’zi:k   er først og fremmest tænkt til landevej.  Næsen er ret bred og flad mens halebenspartiet bagtil er ret bredt.  Den lille udskæring bagtil skulle ifølge producenten minimere trykket på halebenene. Selve polstringen er minimal hvorfor der stort set ikke er nogen dæmpning og komfort i denne saddel.  Det opvejes en del af mangan railsne som giver sig ret meget.  Men dens udformning gør at den i praksis er rigtig god at sidde på.  Trykket fordeles jævnt og der blev ikke observeret nogen trykkende punkter.

Eneste anke er den noget brede og flade næse som  gør at man ikke kan sidde langt fremme i sadlen i længere tid uden at det begynder at  genere, hvorfor den bestemt heller ikke er egnet til at sætte på en mountainbike.   Som decideret langturssaddel vil jeg heller ikke anbefale den.  Den er god op til omkring dagsture på mellem 100 og 150 km.  Overfladen er fin hverken for glat eller for ru, så man bliver hvor man skal.    For de fleste skal der nok eksperimenteres en del med vinklingen af sadlen,  hvor den afviger en del fra normen med en noget mere nedadgående vinkling af næsen, hvilket jeg tilskriver den ret brede front.   Den hvide farve er en smule sart.

 

Konklusion
Fizik Ardea er en fin saddel til racercyklisten som gerne vil have en Fi’zi:k  saddel men til en mere overkommelig pris. Sadlen er mest velegenet til forholdvis korte ture.

Vejl. udsalgspris kr. 599,-

Link

CYKELPORTALEN