CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Evoc Ride 16 TEST: Evoc Ride 16
Vi har testet en ny turrygsæk fra Evoc der er lige velegnet til en tur i skoven som i daglig brug. TEST: Evoc Ride 16

Evoc Ride er en ny serie rygsække, med et større anvendelseområde end deres topmodeller der primært er konstrueret til krævende MTB. Ride de samme funktionaliteter og features men kan også bruges som tur- og bycykel rygsæklen. Ride fås i tre størrelser, Ride 8, Ride 12 og Ride 16 hvor tallet refererer til volumen. Du kan læse vores nyhedsomtale af Ride her. Til denne test kikker vi nærmere på  den største model Ride 16.

Specifikationer

  • Materiale: 50 % polyester, 50 % Nylon
  • Dimensioner: 24 x 49 x 14 cm
  • Volumen: 16 l
  • Features: Airpad, forberedt for vandblære, interne rumopdeling, hjelmlomme
  • Vægt: 600 gram
  • Farver: lys olivengrøn eller sort
  • Pris: kr. 799,-

Afprøvning
Evoc Ride fastholder den filosofi Evoc har, om at en cykelrygsæk skal være let og smal fremfor de mere udbredte dråbeformede design som egentlig er hentet fra store vandrerygsække. En rygsæk til cykelbrug skal kunnebevæge sig med kroppen. Ride er lille og let og sidder tæt til ryggen.

Rygstykket er med deres bløde og behagelige AirPad polstring, som går helt ud i de to brede sidestykker gør at den sidder tæt til ryggen. Ventilationen er over middel. Skulderremmene er justerbare med god bredde gode bredde. Der er en højdejusterbar brystrem med indbygget signalfløjte. Mavebæltet er smalt med masser af længde for optimal tilpasning. Der er to netlommer i sidestykkerne. De kan rumme to vandflasker. De to lommer kan nås fra fronten.

Fronten domineres af en stor hjelmlomme der passer både til en almindelig hjelm og en fullface hjelm. Den justeres med to remme med kliklås. Over denne er en stor lynlåslomme til et par cykelbriller. Nederst er en strop til en lygte. Hovedrummet er med fuld lynlås så tasken kan åbnes helt. Herinde er en ryglomme til en 3 liters vandblære. Der er slangegennemføring i ryggen og slange guides. Blæren skal købes seperat. Over blærelommen er en nyttig guide til hvad man skal gøre i tilfælde af en ulykke. Godt tænkt…

Herudover er et righoldigt udvalgt af netlommer med lynlås til organisering af pumpe, lappegrej, mobil mm. En volumen på 16 liter lyder umiddelbart ikke af meget, men fordi rygsækken er så blød i materialet og har den store lynlås åbning, kan der proppes endog rigtig meget i den den. Der er let plads til skiftetøj og en jakke ud over det essentielle værktøj og lidt mundgodt.

Fordi rygsækken er så let og udført i tyndt materiale mærkes den stort set ikke når man cykler, naturligvis afhængig af hvor tung den er lastet.

Rygsækken er vandafvisende men ikke vandtæt. Den har ikke noget overtræk.  Er du ikke den store fan af rygsække til cykelbrug, er Evoc minimalistiske design forfriskende og vil højst sandsynligt omvende evt. skeptikere alene ved sin fremragende bærekomfort.

Konklusion
Evoc Ride er en fremragende cykelrygsæk, som specielt skeptikere af rygsække til cykelbrug vil kunne forlige sig med. Den er flot forarbejdet, let og har masser af forskellige opbevaringsmuligheder.

Link

CYKELPORTALEN