CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Evoc Hip Pack Capture 7 L TEST: Evoc Hip Pack Capture 7 L
Bæltetaske til den store fototur. Vi har testet en gennemført af slagsen fra Evoc. Lige velegnet både på og af cyklen. TEST: Evoc Hip Pack Capture 7 L

Cykling og fotografering kan af og til være lidt af en udfordring. Specielt hvis du skal lave fotoreportager og skal være dækket godt ind med forskellige kamerahuse, linser og andet ekstraudstyr.

Er cykling det primære, er det vores erfaring, at et lille kompaktkamera over skulderem fikseret med en rem rundt om livet, stadig den bedste og mest simple løsning. Du er lynhurtig klar og oftest giver det de bedste og mest spontane billeder.

Anderledes forholder det sig med dyre SLR eller spejlløse kameraer med store lysfølsomme objektiver, der uanset hvad producenterne lover, er sart udstyr der bør beskyttes i en god taske eller rygsæk.  Mange cyklende fotografer bruger ofte en fotorygsæk, men ikke alle kan forlige sig med de mange  kilo siddende højt på ryggen og hvad der deraf følger af problemer med skæv vægt fordeling og svedig drivvåd ryg.

Evoc Sports er kendt for deres kvalitets forarbejdede tasker og rygsæksystemer til rejsebrug og sport, herunder også cykling.  Evoc Hip Pack Capture 7l er et nyt produkt til deres i forvejen omfangsrige serie af tasker til fotobrug.

Specifikationer

  • Materiale: 420 Nylon PU Coated
  • Dimensioner: Ydre 20 x 31 x 14 cm, indv 18 x 29 x 11 cm
  • Features: Venti Flap og Airflow Contact System, 3 rumdelere, frontlomme, netlomme og 2 siddelommer med lynlås
  • Farver: Grå og olivengrøn
  • Vægt: 610 gram
  • Pris: kr. 799,-

Afprøvning
Evoc Hip Pack Capture 7l tager udgangspunkt i Evoc’s almindelige bæltetasker, men er fysisk noget større og med al den funktionalitet du forventer af en fototaske. Evoc er kendt for deres slidstærke materialer og flotte forarbejdning. Tasken er udstyret med et stort rum som der er adgang til via en stor topbetjent lynlåslomme. Tasken kan individuelt opdeles med de tre medfølgende rum opdelere med velco.

Tasken har rigeligt plads til et stort kamerahus plus løse objektiver i dimensioner op til 150 mm. En mindre drone kan der også findes plads til. Foran er et stort rum med dobbelt lynlås som åbnes nemt med en stor rem. Her er tre små rum til batterier og hukommelsekort samt en vandtæt gennemsigtig lomme.  På undersiden er der gjort plads til montage af et mindre stativ. Her findes også regnovertrækket i sin egen lomme.

Rygstykket er med et kraftig ventileret skumplade. Sidelommer i forbindelse med den kraftige bælte er netventileret. De to lynlåslommer kan nås mens man har tasken på. I hver side sidder der to justerbare kompressionsremme som typesk spændes til efter man har taget tasken på. Løsnes de, er tasken forholdvis let at dreje om på maven, så der er let adgang til udstyret, så du slipper for at skulle tage den af i modsætning til en rygsæk.

Fuldt lastet skal den spændes godt til for ikke at glide for langt ned. Spændt tilstrækkelig fast sidder den rimelig godt og man mærker ikke alverden til den når man cykler, bortset far en lettere vuggen når der cykles MTB på tekniske spor. Tungt lastet ville et kraftigere og bredere hoftebælte som på de bedre vandrerygsække afgjort have hjulpet.

Konklusion
Hip Pack Capture fra Evoc er et godt bud på en fiks foto bæltetaske som transporte de meste større fotoudstyr på forsvarlig vis.I forhold til en rygsæk er tilgangen til ens udstyr væsentligt lettere. Forarbejdning og funktionalitet er der intet at udsætte på. Det forholdvis lille hoftebælte trækker en smule ned hvis tasken skal bære meget tungt udstyr.

Link

CYKELPORTALEN