CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Buchel BLC 710 TEST: Buchel BLC 710
Vi har testet et billigt lygtesæt der kan det basale, at oplyse din cykelvej uden at blænde andre... TEST: Buchel BLC 710

På et marked der oversvømmes af billige cykellygter med ringe lyskvalitet, kan man stadig blive overrasket og finde lygter hvor det primære, ordentlig lys, er i orden og tilmed til en yderst fornuftig pris.

Det er ikke usædvanligt at opleve cyklister komme kørende med mega kraftige lygter der blænder alt og alle. Der er ofte tale om de meget kraftige lygter til mountainbike brug i skoven, hvor de er tilladt at bruge. Anderledes forholder det sig på landevej, hvor mange ikke er klar over at de er ulovlige og at du som cyklist med sådan et blændende lyshav på cyklen udsætter både dig selv og andre for fare.

En problematik meget få både producenter og forhandlere gør opmærksom på når de lygter sælges. Her på Cykelportalen er vi stor fortaler for den tyske StVZO (Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung) der stadfæster at at cykellys på offentlig vej ikke må blænde. Det betyder i praksis at forlygter på det tyske marked skal stråle indirekte via en reflektor eller på anden måde være blændet af.

Sådan en lovgivning har vi ikke i Danmark, hvad der kan undre, da den i princippet stiller de samme krav som bilindustrien har måtte indordne sig under i årevis. Sådan en lovgivning kunne sætte en affektiv stopper for alle de lygter af meget ringe kvalitet som findes på det danske marked. I stedet stiller vi krav om at en lygte skal kunne lyse i minimum 5 timer. Varer finder sin vej på kryds og tværs af landegrænser, så hvorfor ikke se at få lavet en harmonisering i det mindste indenfor EU til en start.

Büchel er en stor tysk udbyder af cykeltilbehør herunder også cykellys. Ud over at sælges under eget navn finde man dem i Danmark under XLC branded  der kan købes i hos flere danske cykelhandlere. Internet handlende kan finde dem på  Amazon under navnet Velmia.

Specifikationer

 • Forlygte
 • Osram-LED
 • Universalholder
 • Micro-USB-Ladstik
 • Batterieindikator
 • Auto-Sensor
 • Lysstyrker: 70/30/15 Lux
 • Lithium-Ionen-Akku 1300 mAh / 3,7 V
 • Baglygte
 • 2 LED’s
 • Universalholder
 • Micro-USB-Ladestik
 • Batterie indikator
 • Lithium-Ionen-Akku 300 mAh / 3,7 V
 • Brændtid: ca. 360 Min.
 • Vægt for sættet: 150 gram
 • Pris: Set til kr. 299,-/sæt

Afprøvning
Büchel BLC 710 sælges som et sæt inkl. holdere til styr/saddelpind samt en lille mini USB kabel til opladning. Lygterne  er i slagfast plastik og er i en gedigen kvalitet.  Begge lygter har en fiks gummi befæstbar holder af god kvalitet som kan vinkles og drejes. Både for og baglygte kan tages af holderen. Begge lygter oplades via det lille medfølgende mini usb kabel på bagsiden bag en lille vandtæt gummiklap.

Baglygten kan vanskelig gøres meget mindre og enkel. En knap og en fast lysstyrke. Den har to lysdider og en god sigtbarhed også fra siderne.

Forlygten har en knap på toppen hvor også lys censoren sidder og en fire bars batteri indikator, Lygten tændes altid sensor mode hvor lyset ændrer styrke efter hvor mørkt eller lyst det er. En god funktion specielt hvis man vil spare på batteriet eller bruger lygten i dagslys.Herefter følger de tre lystyrker maks, mellem og lav for hvert tryk på knappen . Et lille irritationspunkt er at du skal klikke dig igennem alle lysstyrker for a slukke den.

Lygten benytter en top monteret lysdiode fra Osram som stråler ned i en reflektor. Lyskeglen er tydeligt afskåret i toppen og pænt kvadratisk. Lysstyrken mellem 70 og 30 lux er minimal hvor mens den er væsentligt svagere ved 15 lux.

Lysspredningen på vejbanen er god og væsnetligt bedre end de traditionelle lygter med rund lyskegle. Dette kommer sig til udtryk ikke mindst på de lavere lysstyrker som er fuldt ud tilstrækkeligt til at kunne se med på en uoplyst vej. Synligheden fra siden er fremragende, noget af det bedste vi har testet.

Baglygten overholder den danske lovgivnings krav om min 5 timer mens forlygten kun overholder dette på den laveste lysstyrke. På ee to øvrige lysstyrker scorer lygten også mindre end de angivne tider. Alligevel må en batteritid på to timer på maks lysstyrke være tilstrækkelig for de fleste som har adgang til at kunne få den opladet i løbet af dagen.

Holderne med kraftige gummiremme, er fremragende og giver også fin montering på saddelpinde og styr som er aerodynamisk udformet. Büchel BLC 710 er et sæt fremragende lysstærke lygter til en yderst fornuftig pris.

Konklusion
Er du på udkik efter et prisrimeligt ikke blændbart lygtesæt, der lyser ordentlig og har en hæderlig batteritid, er Büchel BLC 710 et rigtig godt bud. De får vores varmeste anbefaling.

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN