CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Bryton Rider 750 T TEST: Bryton Rider 750 T
Bryton Rider 750 T er et kompetent, funktionsrig og prisrimeligt alternativ til de markeds dominerende brands. TEST: Bryton Rider 750 T

Bryton Sport blev etableret i 2009 af tidligere medarbejdere fra Magnelan og Navman der satte sig for at komme på markedet med noget alternativt. Specielt Garmin sidder  tungt på markedet for cykelspecifikke GPS’er men som tiden går er deres forspring blevet mindre og mindre,  hvor der idag er en mængde rigtigt gode alternativer.  Vi har ikke haft en Bryton  i hænderne til test siden 2012 hvor vi testede Rider T50  men har fulgt dem tæt på messer og til produktpræsentationer og set hvordan de er blevet bedre og bedre. Nu har vi så haft muligheden for at teste deres nyeste topmodel Rider 750 T. Med deres nyeste Rider 750 er de for alvor rykket ind i samme liga som de dominerende brands, men til en mere attraktiv pris. Bryton Rider 750 er en fuldt udstyret cykelspecifik GPS computer med A til B navigation, touchskærm og som noget nyt Stemme søgning. Bryton Rider 750 fås i to udgaver 750 E  er  basisudgaven uden sensorer og 750 T  er med alle sensorer inklusiv puls, hastighed  og kadance.

Specifikationer

 • 2.8″ farveskærm med 4 funktionsknapper
 • Ny grafisk interface. med individuelle skærmopsætninger
 • On-device voice search
 • Navigation via pre-loaded Open Street Maps
 • Bluetooth, WiFi , ANT+ connectivity
 • ANT+ FE-C smart trainer support
 • ANT+ Radar support
 • Electronic gergruppe support
 • Tre bruger definerbare cykelprofiler
 • Batteritid: 20 timer
 • Vægt: 95 gram plus 31 gram for  out-front mount
 • Dimensioner: 92.5 mm × 49.7 mm × 23.8 mm (including protruding mount)
 • Pris: mellem kr 1.895 og  kr. 2,495,- afhængig af tilbehørspakke

Afprøvning
Bryton Rider 750 en en fiks lille enhed i samme størrelse som Garmin Edge 830. Finish og forarbejdning er pæn og nydelig, måske en anelse kantet, men okay.  Rider 750 T er den fulde pakke der foruden selve computeren leveres med to monteringsbeslag, samt pulsbælte, kadence og hastigheds sensor. Der medfølger et righoldigt udvalg af gummistraps, samt USB kabel, unbraconøgle, bærerem og en Quick Guide til opsætning.  Outfront beslaget er i metal og fuldt ud på højde på de tredieparts mange anskaffer sig.

Opsætning er ligetil. Enheden tændes på den øverste funktionsknap i venstre side. Herefter skal vælges sprog og enheder. Herefter kan du downloade appen direkte eller scanne koden. Herefter kan cykel preferancer opsættes og ekstraudstyr parres. Alt i alt meget uproblematisk og intuiativ. Du kan foretage alle opsætninger både på selve enheden og på den medfølgende app. De to fungerer upåklageligt sammem. Herudorver findes en Bryton Avtive til PC. Her kan du se og planlægge dine aktivitetet. I forhold til appen er det ikke altid den synkroniserer alt.

Når enheden tændes er det første skærmbillede med tre store flader til valg af cykel. Nedenunder sidder navigationsknappen og indlæste ruter. Nederst er de mere specifikke indstillinger og din brugerprofil.

Rider T 750 touch skærm fungerer godt,  dog uden helt at nå  samme præcision som vi kender fra Garmin og topmodel og Karoo 2. Du kan Swipe til højre og venstre og op og ned gennem de enkelte menuer og skærmbilleder. Ved langt tryk kan de enkelte datafelter ændres.  Kort tryk vælges de enkelte punkter. Skærmen er god lysstærk og kontrastrig men med en del refleksioner fra glasset.  Touchskærmen kræver en rolig hånd og helst uden handsker.

Navigationen er tydelig med både pileindikering og lydsignaler hvis dette ønskes når der skal skiftes retning. Open Street kortene fungerer over al forventning og finder selv de mindste spor ude i skoven, hvor GPS dækningen aldrig lader en i stikken. Kommer du værk fra ruten får du en notivination og enheden prøver hurtigt at reroute hvis du ikke vender om.

Der er notifikationer fra email og SMS samt synkronisering med både Komoot og Strava. der kan zoomes idn og ud på kortet samt flytte placeringen. Kortet er detaileret med god opløsning og farver.

Et sted vor Bryton scorer højt er funktionaliteten mellem både app til smartphone og Bryton Active til computer. i både appen både til PC og smartphone. det er let at bruge ikke mindst ruteplanlægning.  Voice navigationen fungerer bedst på engelsk, dansk kan den ikke rigtig finde ud af. Batteritiden ser ud til at holde, denne tester kørte en 5 -6 dagsture af 2-3 timers varighed plus div opsætninger og synkronisering derhjemme påen opladning, Vi vil vende tilbage med vores langtidserfaringermed enheden hen på efteråret.

Plus

 • Omfang af funktioner
 • Let at bruge
 • Batteritid
 • Prisen

Minus

 • Reaktion på touchskærm

 

Konklusion
Bryton Rider 750 T er et velfungerende alternativ til de store kendte brands. Den kan det samme plus lidt til.som du som træningsorienteret cykelmotionist har brug for for træning og i navigation. Virker som et godt køb.

 

Link

CYKELPORTALEN