CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Bookman Curve 3 TEST: Bookman Curve 3
Med 220 lumen.er tredie udgave af den flot designede Curve lygte et seriøst bud på en dagslyslygte til racercyklisten på befærdede veje med... TEST: Bookman Curve 3

Vores forbrugs ræs gør at producenterne hele tiden skal komme op med nye tiltag, for at holde gang i butikken og tit  har det ingen anden funktion end det rent visuelle.  Bookmann Curve så dagens cykellys tilbage 2015 ( læs test af Curve 1) og er et klassisk eksempel på en cykellygte hvor Form follow Function, går op i en højere enhed med sit meget karakteristiske stilrene skandinaviske design. I stedet for at opfinde den dybe tallerken en gang til, har Bookmann holdt fast i det ydre, og løbende opgraderet det indre.(læs test af Curve 2)  Således fik mk2 udgaven et lidt kraftigere lys og en bedre kontrol funktion.

Nu er forlygten så ude i en mk3 udgave der sælges som sæt med mk2 udgaven af baglygten. Den største ændring er en mere end fordobling af lysstyrken samt hele 5 forskellige lysfunktioner. Det kraftige lysstyrke på 220 lumen gør at Bookman nu anbefaler den som lygte til brug i fuld dagslys.

Specifikationer

 • 1W Cree LED
 • 5 lysstyrker: Høj, lav og blink
 • Lysintensitet: 220 , 30 lumen
 • Batteri 650 mAh
 • Batteritid 2,5 -35 timer
 • Batteriindikator
 • USB ministik
 • Passer til styrdiameter 22 til 32 mm
 • Farver: Sort,, Hvid og Grå
 • Dimensioner: 57 x 30 x 35 mm
 • Vægt: 46 g
 • Pris: kr. 559,- sælges kun som sæt med Curve 2 baglygten

Afprøvning
Curve 3 forlygten er tredie generation fra Bookman. Design og udseende er det samme, men lysstyrken er nu mere end fordoblet til 220 lumen. Funktions og brugsmæssigt er lygetn som hidtil hvorfor vi henviser til testen af den oprindelige lygte Curve 1 og Curve 2 som den ligner mht til funktionaliteten i knap funktionen.

Under normale bymæssige forhold betyder den øgede lysstyrke ikke alverden, men på en mørk uoplyst vej, er den markant bedre, selvom lygten stadig afgiver et forholdvis kortrækkende diffust lys. Der hvor den scorer er i dagslys, på en tæt trafikeret landevej. Her har den afgjort en sikkerhedsmæssig effekt på ens synlighed. Det gør lygten til et seriøst bud på en dagslyslygte på racercyklen ikke mindst for dem som sætter pris på flot design.

Som producent af cykellygter der sælges på det globale marked hvor der er gælder forskellige lovmæssige krav, må producentrene tage nogle valg, som ikke altid tilgodeser alle lige godt. Da Danmark holder fast i at en lygte skal kunne lyse i min 5 timer så kan Bookmann således kun overholde dette på de to laveste lysstyrker. At det så i praksis er fuldstændigt umuligt at håndhæve er en helt anden sag. Med en times brændtid på den højeste lysstyrke vil det være tilstrækkeligt til en kortere  tur på arbejde og så kan lygten passende lades op via usb kablet imens så den er klar til hjemturen.

 

Konklusion
Bookman Curve er en lygte hvis grundlæggende design er det sammen men den er løbende blevet forbedret. Med Curve 3 lygtens mere end dobbelt så kraftige lysstyrke er lygten nu også velegnet til brug i fuld dagslys.

Link

CYKELPORTALEN