CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Biomaxa TEST: Biomaxa
Vi har testet det nye New Zealanske smørremiddel med Lanolin. TEST: Biomaxa

K

Biomaxa er et nyt smøremiddel på det danske marked. Udviklet og produceret på New Zealand på naturligt forekomende planteolier, tilsat Lanolin, et naturlige fedtstof der findes i fåruld, og som de kære Kiwier jo har i rigelige mængder på de smukke øer.

BIOMAXA skulle ifølge producenten være lige velegnet både til landevej, MTB, Cross og  BMX,  og under alle forhold og temperaturer. Der er lavet friktions test af produktet i USA, hvor Biomaxe scorer den laveste friktion af samtlige de testede produkter.

Vi har til denne test prøvet Biomaxa både på den almindelige uautoriserede måde og den af producenten anbefalede. Kæden har været udsat for både, tørke, sand, mudder, vand og salt.

Specifikationer

  • Indhold: Naturlige bionedbrydelige planetolier med Lanolin
  • Brug: Tør og våde omgivelser
  • Funktion: Langtidsvirkende med lav friktion
  • Feature: Kædeguide
  • Volumen: 80 ml
  • Pris: kr. 149,-

Afprøvning
Som så mange andre smøremidler, er det vigtigt, første gang det nye middel skal bruges, at gøre det på en helt rengjort kæde, hvor alt det gamle smøremiddel er fjernet.  Dette er noget selv erfarne cykelmekanikere ofte glemmer og som er afgørende for det bedste resultat. I Biomaxa tilfælde anbefaler de også at påsmøre det dagen før brug, og lader det virke natten over. Så kære cykelvenner, tålmodighed og langsommelighed er her en dyd.

Biomaxa er rimelig let at påføre, men kræver en smule øvelse at fordele helt ensartet, da den er meget tyktflydende. Hvis olien rystes meget grundigt hjælper  det dog en hel del. Gøres kæden ikke ordentlig ren og lader man ikke olien sidde længe nok, er resultatet og virkningen nyttesløs, hvor den pakker den gamle olie og klumper skidt og støv.

Den SKAL påføres en helt ren kæde og den SKAL sidde natten over, for at opnå det bedste resultat. Inden brug næste dag, aftøres kæden med en tør klud.  Under støvede forhold syntes jeg stadig den let pakker skidt, hvorfor den syntes bedst til landevej og våde forhold.  Salt er bestemt ikke dens livret, så nogen helsårolie bliver den aldrig. Den påståede laveste friktion kan vi ikke godtgøre under subjektive forhold, andet end at den syntes at dæmpe kædelyden markant.

Nogen både hurtig påført og universal anvendelig smøreolie, bliver Biomaxa aldrig. Tager man de nødvendige forholdregler ved påsmøring og begrænser brugen til landevej i tørt og vådt føre, er Biomaxa en udmærket olie hvis virkning syntes at holde en smule længere end gennemsnittet.

Konklusion
På et marked der oversvømmes af smøremidler er det svært at trænge igennem. Biomaxa er en udmærket smøreolie, hverken bedre eller dårligere and så mange andre, men hvis største force er dens bionedbrydelige indhold og lille handy beholder med kædeguide som kan genfyldes.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN