CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: BikeParka TEST: BikeParka
Et fikst regnslag til din cykel uden dikkedarer, der beskytter din cykel mod vind og vejr. TEST: BikeParka

Bike Parka er udviklet på New Zealand og produceres i Kina. De har eksisteret siden 2011 og har løbende udbygget deres program med nye modeller, senest med en stor udgave velegnet til ladcykler.  Til denne test har vi kikket nærmere på basis modellen.

Specifikationer

  • Materiale: PU belagt heavy duty 68D 21oT Polyester Ripstop
  • Dimensioner udpakket: 220 x 140 cm
  • Maks styrbredde: 65 cm
  • Dimensioner sammenpakket: 24 x 12 cm
  • Vægt: 400 gram
  • Pris: set til kr. 250,-

Afprøvning
Bike Parka fås i en række forskellige udførsler, størrelser og farver, så det passer på størsteparten af cykler, inklusiv ladcykler. Sammenrullet ligger den i sin egen lille pose og vejer kun godt 400 gram.  Materialet er vandtæt  coated Polyester som er forstærket på indersiden omkring sømmene. Omkring hjulene er der elastik snøre som kan justeret. Der er endvidere to ringe så man kan snøre de to sider sammen.  I toppen er der også elastikstørre så længden fra styret hen til sadlen kan justeres.  Det store Bike Parka logo er placeret forrest på hver side og suppleret af et par pile med påtryk front, så det er ret lige til at få det vendt rigtigt.

Den letteste måde at få det over cyklen er ved at starte nede ved baghjulet hvor cyklen er lavest og trække coveret op over sadlen så styret og endelig ned over forhjulet. Det kræver en smule øvelse da pedaler og kranksæt let kommer i klemme pga af den elastiske for og bagende ved hjulene. Når Coveret er på plads kan man stramme til på de tre elastik snørrer så det sidder tæt til.  Værds opmærksom på at det er stort set umuligt at trille med cyklen pga  de elastiske ender ved hjulene.

Ud over naturligvis at beskytte og skåne din cykel mod vind og vejr gør det også din cykel mindre fristende for tyveri, da tyven ikke umiddelbart kan se hvilken cykel som gemmer sig bag coveret. Coveret er hekt vandtæt og rengøres med en fugtig klud. Maskinvask anbefales ikke. Bike Parka er lige velegnet til daglig brug som til langtids overdækning af din cykel.

Konklusion
Er du på udgik efter et dækken til din cykel, er Bike Parka  et gennemtænkt prisrimelig overtræk til cyklen med nogle nyttige features.

Link

CYKELPORTALEN