CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST af Thule Pack ‘n Pedal Tour Rack og Commuter Bag TEST af Thule Pack ‘n Pedal Tour Rack og Commuter Bag
Thules Tour Rack giver helt nye muligheder for montering af en bagagebærer på stort set alle typer cykler. I tilgift har de også... TEST af Thule Pack ‘n Pedal Tour Rack og Commuter Bag

Thule-Pack-n'-Play02

Tidlige på året testede vi Thule Pack ‘n Pedal Handlebar Bag. Denne gang har vi haft deres Tour Rack og Commuter Bag på testbænken.  Thules Tour Rack blev oprindelig udviklet af australske Freelander som Thule siden har købt og efterfølgende videreudviklet og konstrueret deres  Pack ‘n Pedal serie omkring den.  Tour Rack adskiller sig fra alle andre bagagebærer løsninger, ved at kunne monteres på cykler helt uden beslag og fittings samt på specielle ramme geometrier som f.eks. visse fuldaffjedrede mountainbikes og foldecykler. Yderligere fungerer den ligegodt ved montage både på bagstellet og på forgaflen, så den er temmelig universel. Systemet er patenteret og fås i to udgaver,  den testede Tour Rack som er til montage af de klassiske cykeltasker på hver side eller Sport som er til montage af bagage på toppen.

Tour Rack specifikationer

  • Vægt: 990 gram
  • Last: 25 kg på toppen og 18 kg i siderne
  • Materiel: Aluminium/plastik
  • Anbefalet pris kr. 799,-

Thule laver 4 typer cykeltasker som alle bygger på deres smarte beslagløsning som kan drejes rundt og helt skjules. Alle modeller er i TPU belagt nylon som er 100 % vandtæt. Vi har testet Commuter taskerne som er en universal taske på 18 liter som ud over at kunne monteres på bagagebæren også kan konvertes til en skuldertaske.

Thule-Pack-n'-Play07

Commuter Bag specifikationer

  • Volumen: 18 liter
  • Vægt: 1500 gram
  • Farve: Rød eller sort
  • Materiale: TPU belagt  Nylon
  • Dimensioner: 59x40x14 cm
  • Anbefalet pris kr. 949,- (sælges enkeltvis)

Thule-Pack-n'-Play03

Afprøvning
Tour Rack kommer delvis adskilt og kræver en del tid at for samlet og monteret korrekt.
1.Man starter med, løst at placere alumiumsrammen på stellet for på den måde at finde ud af hvilken af de tre medfølgende afstivningsbeslag man skal bruge, 80, 120 eller 150 mm. Typisk vil den korte være til landevejscykler både foran og bagpå, den mellemste til hardtrail MTB bagpå og den korte til montage foran mens den længste på 150 mm er velegnet til fuldaffjedere MTB.
2. Herefter klikkes topdækket på plads ved at skyde det ind i rundingen på aluminiumsstellet og trykke det fast ved hjælp af de to små kliklåse.
3. Nu spændes stellet fast på rammen ved hjælp af de fire remme. Find den optimale placering og put remmen igennem den lille revne i kliklåsen. Herefter spænde den stramt til ved hjælp af den medfølgende unbraconøgle.  Thule anbefaler tre klik eller det som svarer til 15Nm.  Sørg for at bagagebæren sidder helt lige før de helt spænder den fast på de fire kliklåse.
4. Nu flyttes du to platikklamper op eller ned indtil du har den position af dækpladen som du ønsker. Herefter spændes samtlige bolte efter.
5. Tilslut monteres magneterne til taskerne.
På forhånd havde jeg mine tvivl om hvor solid Tour Rack nu var, men det blev gjort til skamme. Den sidder urokkelig fast selv med fuldtlastede tasker og da de fire befæstigielsespunkter er gummiforet tager rammen ikke skade uanset hvilket materiale den er i. Forøvrigt er Tour Rack også velegenet med andre fabrikater tasker så længe de benutter kroge mellem 10 og 13 mm.  Topdækket har tilstrækkelig med huller så man kan fastspænde remme og bagage på toppen.  Eneste malurt i bægeret var nogle af unbraco boltene som var så bløde at de blev deformeret ved fastspænding.  Tour Rack er et oplagt valg hvis du har en cykel uden monteringsbeslag eller ønkser et bagagebæreløsning som er let at montere ved de lejligheder hvor du lige har brug for at kunne transportere lidt ekstra.
Selve afmonteringen af Tour Rack er meget let og foregår ved at stikke den lille medfølgende blå nøgle ind i hullet ved kliklåsen og dreje indtil låsen slipper. Herefter kan men løsne remmen og afmontere den.
Se flere billeder af Tour Rack  her.

Thule-Pack-n'-Play05

Commuter Bag er tænkt til pendling mellem hjem og arbejde. Den rummer 18 liter og har en en bygget netlomme til en bærbar computer.  Hovedrummet lukkes med en rulleforsegling og en lille flap med en lille lynlåslomme indvendig og låses med en rem som kan justeres i længden afhængig af hvor meget man kommer i tasken.  Tasken er ret smal og høj. Udvendig har den to små gennemsigtige lommer som bl.a kan bruges til at komme et par cykellygter i som vil kunne ses igennem.  I midten er et større rum med elastikstrap. Tasken har endvidere en kompressionsrem med et stort spænde som er let og hurtigt at bruge.  Tasken fæstnes på bagagebæren med Thules drejelige hængsler som sidder på en aluminiumsskinne som kan vippes rundt så de bliver helt skjult og ikke generer når man bruger tasken som rygsæk med den medfølgende meget brede skrårem. Hængslerne kan forskydes i skinnen ved  flytte dem med nogle små fjederbelastede stifter. Selve hængslesystemet fungerer med nogle drejelige fjederbelastede hoveder som åbnes ved at trække i den blå gummiflap som har fat i en lille wire. Så længe systemet er nyt fungerrer det fint men allerede efter et par dage på landevejen i alt slags føre begynder de at gå stramt og fjederbelastningen fungere ikke optimalt mere.  Taget i betragtning at taskerne er til daglig brug er det for sårbart. Efter adskillelse og rensning samt en smule smøremiddel fungerede de igen. men det kan jo ikke være meningen. Magnetbeslaget som holder tasken på plads forneden fungerer upåklageligt.  Selve tasken er lidt svær at komme ned i da det drejelige hængselsbeslag optager en del af pladsen øverst inde i tasken.   Tasken kan ud over Thules Tour rack også bruges på andre standard fabrikater bagagebærer . Se flere billeder af Commuter Bag her

Thule-Pack-n'-Play06

Konklusion
Taget i betragtning at der er tale om et helt nyt produktsortiment fra Thule henvendt til turcyklisten, er de sluppet helt godt fra det. Tour Rack er helt klart det mest vellykkede produkt som giver helt nye monterings muligheder på stort set alle typer cykler uden beslag for bagagebærer.  Commuter Bag største fordel er at den kan bruges både som almindelig cykeltaske og som rygsæk og at den er vandtæt. Desværre lever det smarte hængselssystem ikke helt op til forventningerne.

Vurdering-3

Commuter Bag

Vurdering-4

Tour Rack

Thule-Pack-n'-Play04

Link

 

CYKELPORTALEN