CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST:  Spurcycle Ringer TEST:  Spurcycle Ringer
Der findes et hav af billige middelmådige ringklokker. Spurcykle er en af undtagelse og et godt eksempel på hvordan en velfungerende cykelklokke skal skrues... TEST:  Spurcycle Ringer

spurcycle-ringer04

Hvem siger at vi som cykelforbrugere skal nøjes med de billige og ofte meget dårlige ringklokker, som mange cykelproducenter vælger at sætte på deres cykler for presse prisen ned.  Med få undtagelser er det de samme fjernøstlige ringklokker til et par kroner som efter kort tid opgiver livet med et hæst bling…

Spurcycle satte sig for, så at sige at genopfinde cykelklokken.  De søsatte deres projekt som kickstarter crowdfunding i september måned sidste år, og interessen var så overvældende, at allerede efter en uge havde de nået deres mål. Hele efteråret sendte firmaet løbende nyhedsbreve ud til alle støtterne som i detajler og billeder, fortalte om hvordan processen skred fremad. Som det ofte sker løb de også ind i uforudsete hændelser så projektet blev forsinket godt en måned.

spurcycle-ringer03

En råkold oktober landede så vores eksemplar af Spurcycle Ringer på redaktionen. Det er sjældent nu om dage at man oplever et,  for mange, ubetydeligt lille produkt, som en ringklokke, være så omhyggelig og fint forarbejdet  at det fortjener en nærmere omtale.

spurcycle-ringer08

Specifikationer

  • Materiale: Rustfrit stål
  • Finish: Rå eller matsort
  • 2 Montagestrips 22-26mm og 32-36mm
  • Dome størrelse: 30mm x 20.5mm
  • Vægt: 42 g
  • Farver: Rå (blank) og sort
  • Pris: set til kr. 200,-

spurcycle-ringer05

Afprøvning
Alene indpakningen i en nydelig guldmalet lille sæske indikerer at denne klokke er ud over det sædvanlige.  Når man får klokken i hånden bemærker man fra første færd at her er tale om et utroligt lækkert lille produkt. Selve klokken er en lille godt 3 cm rund sag i 2 mm rustfrit stål.  Klokken monteres ved hjælp af en af de to medfølgende spændebånd som sættes ind i bunden af klokken og herefter spænder man klokken fast med en 2,5 mm unbraco nøgle.  Klokken kan placeres på et utal af måder på styr og frempind både lodret og vandret. Det letteste betjening opnås når klokken lægges ned så den sidder foran styret.  Der er indbygget et gummistykke så den ikke ridser styret. desuden virker det som isolator så den ikke rasler. Klokken vil klæde enhver cykel.  En lille fif er at man kan placere den på racercyklen lige ved siden af det ene skiftegreb, så man har hurtig og let har adgang til den.
Selve hammeren på klokken er en messingplade. Den er tilstrækkelig stor til også at kunne betjenes med handsker.  Tonen er høj og tydelig samtidig med at den holder tonen meget længe og med en efterfølgende lang udklingning. Det kan næppe gøres meget bedre.  Fjederkraften på hammeren er fast og det bliver den ved med, så ingen raslen eller unødvendig ringen.  Spurcycle Ringer er et rigtig kvalitetsprodukt som man kommer til at sætte stor pris på i hverdagen.

spurcycle-ringer06

Konklusion
Spurcycle Ringer er uden tvivl en af de bedste cykelklokker du kan opdrive, Den er udsøgt forarbejdet og ringetonen er klar og tydelig. Efter at have haft den på styret bliver ringklokker aldrig rigtigt et samme igen. Selve kvaliteten af ringtonen er i en helt anden klasse end hvad man normalt finder på ringklokker. Det samme gælder forarbejdning og pålidelighed. I den sammenhæng virker prisen på godt kr. 200,-  ikke afskrækkende.

spurcycle-ringer02

Vurdering-5

Link

CYKELPORTALEN