CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Bridge Street Saddlebag Test af Bridge Street Saddlebag
En let og lidt anderledes saddeltaske med meget stor funktionalitet. Den fås i tre forskellige størrelser som alle kan udvides og komprimeres efter... Test af Bridge Street Saddlebag

Bridgestreet05

I Frankrig er der tradition for de såkaldte Randonneur turcyklister der cykler med med en lille styrtaske foran, mens England har man tradition for brug af saddeltasker. De legendariske mærker Carradice og Karrimor behøver ingen nærmere præsentation.  Bridge Street søsatte deres taskeprojekt på Kickstarter i 2013.  Målet var at udvikle en let og minimalistisk saddeltaske som kan tilpasses forskellige transportbehov. Resultatet blev en saddeltaske i tre forskellige størrelser som kan udvides og komprimeres efter behov.  Vi har testet den mellemste model på 8 liter. De to øvrige modeller har et volumen på henholdvis 4 liter og 15 liter.

Bridgestreet06

Specifikationer (medium)

  • Volumen: 8 liter
  • Højde: 175 mm
  • Bredde: 350 mm
  • Dybde: 175 mm
  • Vægt: 500 gram
  • Bærekapacitet 5-7 kg
  • Farver: Sort, Grå, Rød, Gul og Blå
  • Befæstigelsessystem: Klikfix
  • Konstruktion: Hollow Polymer ramme med coated dobbelt nylon
  • Pris: 70 £

Bridgestreet04

Afprøvning
Bridge Steet afviger meget fra den gængse opfattelse af hvordan en saddeltaske skal se ud. Der er ikke tale om en af de små saddeltasker som de fleste kender, til at montere under sadlen og som kan rumme en slange og lidt lappegrej, men derimod en større af slagsen som kan rumme en lidt tøj, en madpakke og andre fornødenheder. Lidt som de klassiske engelsek saddeltasker fylder den godt i bredden.  Monteringen er ligetil, da Brigdestreet bruger standard KlikFix beslag. Når man køber en taske vælger man om man vil have den leveret med det lille beslag som sidder sæt ind til saddelpinden, eller den lange beslag som placerer tasken bag sadlen.

Bridgestreet03

Da det er tale om standardbeslag kan man altid købe et ekstra senere.  Man kan laste et par kilo mere i tasken ved at montere den tæt ind til saddelpinden, men til gengæld kræver den en lang saddelpind og god plads som man f.eks finder på en mountainbike.  Det er vigtigt at have minimum 5 cm frigang til dækket da den ellers vil skrabe på når man kører over ujævnheder. Vi har testet tasken med begge typer beslag. Når først belaget er monteret er tasken uhyre let at klikke på og tage af.  Tasken som er firkantet har en fast bund og ryg ind mod belaget. Den åbnes og lukkes med en rullelukke og en kliklås. der medfølger en ekstra rem så man kan sætte spå kliklåsen og på den måde få en skulderrem når man tager tasken med sig.  Indvendig er et stort rum samt en mindre lynlåslomme til en pung, telefon og nøgler.  Det smarte ved tasken er at man lukker den og ruller sammen indtil den holder tæt om indholdet. Herefter spænder man de to kompresionsremme til. Det  betyder at man altid kan finde plads til en jakke eller nogle småindkøb undervejs ved bare at løsne kompressionsremmene og gøre volumen større. Selvom tasken er meget bred kommer den aldrig i kambolage med ens ben.  Jeg syntes bedst om placeringen bag sadlen da det giver mulighede for at fylde tasken helt op, så indholdet sidder bag ryggen. De fem kilo er rigeligt til og betyder at man rent faktisk kan have en lille bærbar computer eller Ipad i tasken.  Tasken er 100 vandtæt. Også en mindre kamera fandt jeg plads til. På bagsiden af tasken er der gjort plads til montage en en lille baglygte.

Bridgestreet02

Konklusion
Bridge Street Saddlebag har været en fornøjelse i brug. Den er perfekt til pendleren som foruden lidt værktøj også gerne vil have lidt tøj med. Kompressionsremmene og rullelukningen er en stor behagelighed. Men også til dags og weekendtouring er den ideel i kombination med en styrtaske.

 

Bridgestreet07

Vurdering-4

Link

CYKELPORTALEN