CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Acepac Bar Bag TEST: Acepac Bar Bag
Bikepacking er det nye hotte indenfor cykeltouring. Vi har testet en styrtaske fra Tjekkiet. TEST: Acepac Bar Bag

I takt med at cykelbranchen genopfinder sig selv, opstår der nye produkter og navne.  Cykeltasker hedder nu også Bikepacking og er først og fremmest forskellige fra den traditionelle cykeltaske ved at kunne monteres på cyklen uden nogen form for beslag.  I tidernes morgen da cyklen var i sin vorden var det helt almindeligt at rulle sit picpak sammen og sætte fast på cyklen med remme. I markedsføringens hellige navn skal det naturligvis have et nyt navn, Bikepacking !

De senere år er der opblomstret et hel skare af nye meget innovative cykelfirmaer i den gamle østblok. En blandt mange er tjekkiske Acepac,  vi første gang så på Eurobike år tilbage, med en meget fantasifuld stand af campingudstyr til cyklisten med det store rejseeventyr i blodet. Acepac BarBag er en lille styrtaske på 5 liter som spændes på styret ved hjælp af velco remme. Den kan endvidere benyttes som skuldertaske.

Specifikationer

 • Materiale: Cordura Ripstop Ecomade (PU coating 1500 mm H20) resistent stof, fremstillet af genanvendte PET-flasksker
 • Lukkesystem: Rullelukke med justerbar clip fæste
 • Hovedrum: rullelukning med Duraflex Xlite Easy Access Clips; forrum: YKK-dobbeltlynlås
 • 2 udvendige netlommer
 • 1 forlomme
 • Volume: 5 l
 • Løs indvendig drybag
 • Dimensioner: 25 x 16 x 12 cm
 • Velco fæste til styr
 • Features: 1 hovedrum med rullelukke, frontrum, mediaport, 2 sidelommer, skulderrem,
 • Vægt: 360 gram
 • Farver: Sort, Grøn, Kamoflage
 • Pris: kr. 399,-

Afprøvning
Acepac Bar Bag minder udformningsmæssigt meget om en kamerataske til et stort SLR kamera, bred for oven og smal for neden, hvilket også gør den velegnet til netop dette brug. Tasken er udført i Condura lavet af gamle plastikflasker, så her er en mulighed for at købe bæredygtigt genbrug.  Materialet er vandtæt. Det store rum er yderligere suppleret med en vand/vindtæt drybag som kan tages ud og bruges seperat. Den er fæstnet med velco øverst med farvekoder så man får den vendt rigtigt.  Tasken har rullelukke så man kan tilpasse størrelsen efter indhold. Den låses på plads med en kryds rem med kliklås.

Foran sidder der en lille vandtæt lynlåslomme til mindre ting. Her sidder også en indsyet holder til en lygte. I hver side er to små netlommer.  På bagsiden er der en mediaport og to klikbeslag til den medfølgende skulderrem. Her sidder også de to Velco lukker til at fæstne tasken om styret. De er med vilje lavet ekstra store så de kan klippes til, så de passer til den styrdiameter du bruger. I praksis er velcoremme besværlige at bruge når tasken skal af og på. Jeg ville hellere have set et par mere solide selvlåsende typer som dem vi så på testen af NorthStreet tasken.

Tasken fæstnes nederst til stellet via en justerbar rem med kliklås. Denne er suppleret med en længere rem med krog til at sætte rundt om øvrige tasker.  Tasken har været testet på en 14 dages Bikepacking tur på de spansk/portugisiske landeveje både on og offroad.  Den har været benyttes til et større spejlløst kamera og lidt andet tilbehør. Tasken har fungeret upåklageligt og ydet indholdet fin beskyttelse selv på meget stenede grusveje. Tasken fungerer bedst sammen med en af de nye barroll bags til at sætte under styret helt inde ved stellet. Bruges den alene, kommer til at sidde meget skråt ind under styret. Specielt rulle lukket kommer man hurtigt til at sætte pris på, da det giver hurtig adgang til det store rum. En anden fin detajle er det lille lynlåsrum forrest med dobbelt lynlås for letter adgang fra hver side. Tasken virker velkonstrueret med gode syninger og den er i praksis vandtæt. Ud over den testede kamoflage fås den også i to mere ensfarvede varianter.

Konklusion
BikeBag fra Acepac er en velkonstrueret Bikepacking styrtaske til en yderst rimelig pris.Den er velkonstrueret og specielt god til cyklister som fotograferer. Eneste minus i det samlede regnskab er de lidt dårlige velcoremme tl styret.

Link

CYKELPORTALEN