CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: 3T Cycling Discus Plus C25 Pro TEST: 3T Cycling Discus Plus C25 Pro
3T første 650B hjulsæt er et fint allround hjulsæt lige velegnet til de nye populære Gravel Road Bikes som de eksisterende 27,5 Mountainbikes. TEST: 3T Cycling Discus Plus C25 Pro

I forbindelse med testen af Exploro cyklen havde vi lejlighed til at stifte nærmere bekendtskab med 3T Cycling nye 650B Road Plus hjulsæt, som er tænkt til dem som gerne vil have lidt bredere dæk på deres gravel/cross cykel. For lige at sætte tingene lidt på plads, så er de meget omtalte 650B hjulsæt størrelsesmæssigt identisk med 27,5″ hjulsæt der idag sidder på mange mountainbikes. Ideen med 650B er at på de fleste cykler der har plads til 700 x 32 mm dæk kan sættes en mindre fælg og et dæk med større volumen op til 47 mm. Herved opnås samme hjulomkreds men du kan nu cykle med lavere dæktryk få bedre vedhæftning og  større komfort.

Discus Plus C25 Pro er ombygget omkring en asymmetrisk fælg som effektivt kompenserer for de kræfter som skivebremser foran og kædetræk  bagpå udgør på hjulene.  Hjulet bygget på de samme teknologier som de øvrige 3T hjul, men med fokus på en stift og stærkt hjul, hvor lav vægt kommer i anden række. Discus Plus C25 Pro anbefales først og fremmest til Gravel Road Plus cykler, men også 27,5″mountainbikes kan drage nytte med en upgrade.  Hjulene er designet til dæk mellem 35 og 55 mm i bredden, hvilket betyder at man kan sætte et par 2,1″ knoppede MTB dæk på dem, hvis ellers der er tilstrækkelig plads i rammen. Udbudet af den slags rammer/cykler er endnu begrænset, da de fleste producenter vælger den gængse 700C hjulstørrelse.

Specifikationer

 • Fælg::ETRTO 584 x 24c, (27,5”/650B), 30mm bred , 21 mm høj
 • Fælg specifikation: Clincher, tubeless ready, alu 6000 series, med svejst samling, offset huller, sort anodiseret
 • Eger: Runde dobbelt trukne i rustfri stål, sort, Pillar 2016, 24F/24R
 • Nipler: Alloy med sfærisk skiver
 • Nav: Centerlock oversize light alloy navhus, spindles freehub hus, justerbar lejer – sort anodiseret
 • Fornav spec:QR100/TA100x12/TA100x15 modular
 • Bagnav spec:QR135/TA135x12/TA142x12 modular
 • Kompabilitet:10/11S Shimano/SRAM (Campagnolo og XO købes særskilt)
 • Stikaksler: Alloy lever and nut, steel rod
 • Vægt: 1650 g (sæt)
 • Pris:  kr. 6.470,- (sæt)

Afprøvning
Discus Plus C25 Pro er som de øvrige disk hjulsæt fra 3T Cycling, udstyret med modulnav der gør det muligt via forskellige fittings at montere dem med 9/12 og 15 mm. aksler. Du kan læse mere om det, under testen af Discus C60 LTD hjulsættet.

Standard leveres hjulet med hvide decals på fælgsiden, men der kan købe løse kit i 6 andre farver, for at matche forskellige cykler.

C25 Pro bruger Shimanos centerlock standard til skivebremsen, men der fås 6 huls adaptor som tilbehør.  Navene er identiske med 3t Cycling øvrige nav, dog med industri kuglelejer fremfor keramiske som på topmodellerne. Der bruges standard runde eger 24 stk både for/bag med et enkelt kryds. Egerne er lige pga. navenes særlige flanker. Fælgen er 30 mm bred og med skråtborede huller til egerne for at eliminere stress.

Selve fælgen er asymmetrisk hvilket i praksis giver visse problemer når dækkene skal monteres, da flankerne ikke er symmetriske. I den side hvor dækflanken et smal går det fint, mens det driller en del på den brede flanke. Et fif er at lægge dækket i på de brede flanke først. Fælgen er forberedt til slangeløst setup, hvilket dog ikke er afprøvet i denne test.

Hjulene er fra fabrikken helt runde og forsmurte. De føles subjektivt meget stive og letløbende. Friløbskasetten i baghjulsnavet  støjer en del. Dette kan man evt dæmpe ved at sprøjte en smule mere fedt i navet. Den assymetriske opbygning giver et meget vridningsfattig hjul under kraftig antrit. Det virker også til at skiverne har lettere ved at centrerer korrekt omkring bremsekaliberen.De sraber ikke så ofte på som visse endre hjulsæt. Kasettenavet støjer som sagt en smule, men gearindgreb ved skift er præcist og uden slør. Hjulet accelererer godt.

Konklusion
Discus Plus C25 Pro er et fint letløbende allround hjulsæt lige velegnet til Gravelbikes som til 27,5 Mountainbikes. Specielt mountainbikes vil kunne hente noget på den forholdvis lave vægt.

Relaterede tests

 

Link

CYKELPORTALEN