CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Taiwan får ny sammenhængende cykelrute Taiwan får ny sammenhængende cykelrute
Taiwans første sammenhængende cykelrute øen rundt åbner inden årets udgang og vil på mange områder være på forkant for hvordan fremtidens cykelinfrastruktur kan se... Taiwan får ny sammenhængende cykelrute

Taipei03

Danmark var med sit nationale cykelrutenet foregangsland, men de tider er forlængst gået. Nu rettes blikket mod fjernøsten. Taiwan er først og fremmest kendt for produktion af cykler og udstyr. Men de senere år har øen også markeret sig som lidt af et cykelparadis med en meget veludbygget cykelinfrastruktur, specielt i millionbyen Taipei. Næste år er byen vært for VeloCity konferancen. I den forbindelse vil ministeriet for transport og kommunikation naturligvis gerne vise øen fra sin bedste side, hvorfor man er igang med anlæggelsen af en sammenhængende cykelrute øen rundt.

Cycling-Taiwan

Taiwans bjergrige østkyst har længe haft en sammenhængende cykelrute fra nord til syd startende i Taipei med mål på sydspidsen ved nationalparken Kenting.  I øjeblikket er man ved at færdiggøre de nye spor på vestkysten og regner med at åbne den mere end 900 km lange rute sidst på året.  Undervejs har den forbindelse til lokale ruter og der er udlagt pit stops for hver 20 og 200 km så den tilgodeser både den almindleige cyklist og langdistance cyklisten.

Taiwan-Taipei02

Rastepladserne er af en usædvanlig høj standard med alle faciliteter som politi station, indkøb, toiletter og bruserums faciliteter, samt ikke mindst pumpestationer til cykeldækkene.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN