CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tæt på 60.000 beøgende på tredie udgave af SeaOtterEurope Tæt på 60.000 beøgende på tredie udgave af SeaOtterEurope
Den netop afsluttede SeaOtterEurope cykelfestival i Girona kunne igen melde om rekord deltagelse. Tæt på 60.000 beøgende på tredie udgave af SeaOtterEurope

Foto: Billy Fotògraf

Weekendens store udenlandske cykel festival SeaOtterEurope i den spanske Costa Brava by Girona er nu tæt på at kunne kalde sig Europas største cykelfestival. Tæt på 60.000 besøgende og mere end 6100 cyklister detog i weekendens festligheder.  Besøgstallet steg med næsten 10.000 i forhold til sidste års messe så der er grund til spil fra arangørerens side hvis koncept er hentet fra den mangeårige og mest succesfulde amerikanske cykelfestival SeaOtterClassic.

Foto: Anna Olea / Ocisport

SeaOtterEurope er en skønsom blanding af cykelshow, cykelløb og cykeludstilling. Alene de mange cykeløb tiltrak mere end 6.000 cyklister fra nær og fjern. Det er en stigning på 20 % i forhold til sidste år.   En anden aktivitet er Demobike hvor alle har mulighed for at prøve deres favorit cykel ude på forskellige anlagte testruter.  42 forskellige brands stillede mere end 500 cykler til rådighed for de test ivrige forbrugere.

Tidligere års medie omtaler har fået rigtigt mange til at valfarte til den smukke by Girona som giver de perfekte rammer for et så stort arangement. Således var 50 lande repræsenteret og 150 journalister dækkede begivenheden.

Foto: Anna Olea / Ocisport

Konkurrence på højt plan
Søndagens største cykelløb sendte 1.500 deltagere ud på  Continental CicloBrava by Ghost, med to ruter på  148 km og  99 km langs Costa Brava kysten og op over de højeste pas i området.  Ved middagstid blev  Super Cup Massi vundet af Sam Gaze fra New Zealand skarpt forfulgt af  den franske rytter Thomas Griot. På trediepladsen kom spanske  Carlos Coloma mens U23 rytteren og det lokale idol Jofre Cullell vandt alles hjerter.

Foto: Billy Fotògraf

Link

 

CYKELPORTALEN