CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Sugoi med base i Canada udvikler og producerer løbe og cykeltøj. Sugoi Firewall er canadierenes bud på et cykel tøjsæt til den kolde...

Sugoi med base i Canada udvikler og producerer løbe og cykeltøj.  Sugoi Firewall er canadierenes bud på et cykel tøjsæt til den kolde årstid.   

FireWall er et 3 lags åndbart stof som består af et strækstof vævet i 4 retninger, som sammenlagt beskytter mod vind, regn og kulde. Det tynde microporous laminatet er lagt mellem to lag. Et ydre som er vandtæt og et indre som er åndbart.

Den største fjende når det er koldt, er at holde vinden ude. Du kan have nok så mange lag tøj på men hvis der ikke er nogen blokering for vinden, fryser du.
Et godt råd når du skal købe ny cykeljakke er at tage den på, uden noget under evt. bare med en tynd svedundertrøje. Evt utætheder bliver afsløret med det samme.

Firewall GT Zip Jacket
Jakken er udført i Firewall stoffet på forsiden som er termisk vind og vandtæt. Bagsiden er elastisk for at give en god pasform. Syningerne er alle Smart Seam som betyder at sømmen er vendt på vrangen for at genere mindst mulig.
Der er indsat flere paneler for at give jakken en god pasform, bl.a i siderne under armene og på ærmerne, så de sidder perfekt når man sidder på cyklen. Dette er ofte et problem på andre jakker at ærmerne strammer.

De to store baglommer er elastiske i overkanten så de kan rumme en masse. Øverst på venstre ærme sidder en lille vandtæt lomme til mobiltelefon eller mp3 afspiller. Den er naturligvis forberedt for ledningsføring til hovedtelefoner.
Endelig er der 3M reflekser på ærmer, lommer og front.
Jakkens forarbejdning er til ren UG. Den er elegant og rimelig neutral.  

Firewall jakken er afgjort blandt de bedste vintercykeljakker jeg har prøvet.
På grund af 3 lags opbygningen kan du bruge den uden svedundertøje. Indrømmet det er en lidt underlig fornemmelse kun at have en jakke på, ude i 3 graders frost og stadig kunne holde varmen. Men det kan du altså. I praksis vil jeg dog foretrække en tynd svedundertrøje, mest fordi du lynhurtig bliver kold så snart man stopper op.
Jeg kender kun en anden jakke man kan gøre det samme med og den er efter et helt andet princip med uldfor.
Jakken fås i farverne rød, blå, sort og grå og i størrelse small, medium, large og ekstralarge.

 

Firewall GT Bib shorts
Sugoi kalder selv disse bukser for en 8 panels model. Det svarer til det antal stofpaneler altså her 8 som er brugt på en halvdel. Der er tale om en komplet bukse med seler og bulseindlæg. Igen benyttes Firewall princippet på ben og fronten omkring skridtet og et godt stykke op på maven. Dette i kombination med Sugois Sub Zero stof gør at man får en vind og vandtæt bukse som samtidig er åndbar og dette gælder også i ekstreme kuldegrader. Der er lynlås på benene så de er lette at få af/på.     

 

Formula FX er Sugoi bud på det ultimative bukseindlæg, hvor der kun er et krav, perfekt siddekomfort.
Der er sket rigtig meget siden de første bukseindlæg i læder. I dag er hovedparten af bukseindlæggene i kunststof.
Dette bukseindlæg er, opbygger i flere lag strækfyld omkring halebenene mens der stort set ingen understøtning er de øvrige steder men derimod udluftningshuller for god ventilation. I praksis er det fuldt tilstrækkeligt og meget behageligt at sidde på.

Blandt mange cyklister er der en fremherskende regel om at kun flerlagsbukser dur. Et par korte med indlæg inderst og et par lange overtræksbukser uden på. Med disse bukser kan du godt glemme alt om det flerlagsprincip. Pasformen er perfekt. Med disse bukser er du kørende fra oktober til april.

Afprøvning
Selvom den danske vinter i år har vist sig fra sin mere milde side, var der nogle dage i januar hvor vi havde 3 graders frost og hård vind fra øst, så chill faktoren lå på mellem 15 og 20 graders frost. Under disse vilkår var der overhovedet ingen problemer med bukserne, mens der var en smule kuldeindtræk i siden på jakken. Retfærdigvis skal det nævnes at med vinden lige ind forfra var jakken fuldt ud tilstrækkelig, mens det knep lidt i sidevind.  
Bevares, der findes masser af andet godt cykeltøj på markedet som man kan holde varmen i, men ofte føler man sig lidt som en Michelin mand i disse produkter ikke mindst pga. af 3 lags princippet.  Der hvor Sugoi sættet for alvor imponerer, er på pasform og bevægelighed. Det fås simpelthen ikke bedre. Tøjet er i mine øjne så godt at den fremherskende flerlags påklædning, her er temmelig overflødig.   

 

 

Konklusion.
Sugoi er det japanske ord for utroligt. Og i denne sammenhæng passer det helt godt.  
Sugoi Firewall er et utroligt godt tøjsæt.  Perfekt pasform både til landevej og mountainbike. Specielt bukserne imponerer.  Forarbejdningen er førsteklasses og farvevalg og optik er tilpas neutralt, så de også vil være moderne næste år. I sandhed en fornem eksponent for hvordan funktionelt cykeltøj skal laves.

Firewall GT Zip jakke giver vi  cyklister både for funktion og pris.
Firewall GT Tight bukserne giver vi  cyklister for funktion og  for pris.

Vejl udslagspriser.
Firewall GT Zip   kr. 1650,-
Firewall GT Tight  kr. 999,-

Læs mere på Sugoi
Dansk agent Synergisport

CYKELPORTALEN