CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Stål genoplives på Champs Elysees Stål genoplives på Champs Elysees
Eddy Merckx Corsa Rim får sin debut på dette års Tour de France ind til Paris. En stålramme som viser at udviklingen langt fra... Stål genoplives på Champs Elysees

År tilbage var alle Tour feltets cykler i stål og med skiftergreb på skrårøret. Nu om dage kører alle rundt på plastikrammer og klovnehjul med alt i elektronisk isenkram. Men materialet lever stadig og udvikles løbende og det er muligt idag at kunne købe stålrammer som er næsten lige så lette som den fremherskende kulfibertrend. Til gengæld har stål nogle dæmningsegenskaber som kulfiber ikke har og desuden er materialet miljø mæssigt mere forsvarligt at bruge.

Kanibalens eget cykelmærke Eddy Merckx Bikes, er idag en del af Ridley Bikes og lancerer på sidste dagen af verdens største cykelløb, deres  nye Corsa Serie. Oliver Naesen fra AG2R LA Mondiale har cyklet hele sæsonnen på Eddy Merckx Stockeu69, godt nok i kulfiber. Men på søndagens paradekørsel ind til Paris vil han køre på den helt nye Eddy Merckx Corsa Road Rim som er bygget på det nye Limited Columbus Rørsæt som de har lanceret i forbindelse med deres 100 års jubilæum.

MyCorsa er for rigtige cykelelskere
Den nye serie supplerer Eddy Merckx i forvejen store program og består af tre modeller

  • Strada (landevej; fra XS til XL, fås med Campagnolo Potenza eller Shimano Ultegra)
  • Hageland (gravel disc; fra XS til XL, fås med  SRAM Rival1 eller Shimano Ultegra)
  • Criterium (urban rim; fra XS til L,  fås med Shimano Claris)

MyCorsa projektet er Eddy Merckx’s kronjuvel, og kan udstyret både med skivebremser eller fælgbremser. Den fås en en række standardstørrelser men kan også Custom bygges med dine egne mål.  Den kan udstyres med indvendige eller udvendig kabelføring. Der er 42 forskellige farver at vælge imellem som kan sammensættes på et utal af måder. MyCorsa er udelukkende et rammekit som består af ramme og forgaffel. Du kan selv vælge af samle den med dine favorit komponenter eller lade en MyCorsa forhandler gøre det. Priser starter ved  EUR 3,299.

Link

CYKELPORTALEN