CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

SRAM med trådløst gearskifte SRAM med trådløst gearskifte
Den kommende elektroniske RED gruppe fra SRAM bliver ikke bare elektronisk, men får også trådløs overførsel af signalerne. SRAM med trådløst gearskifte

SRAM-RED-Wireless-03

I mere end et år, har der verseret vedvarende rygter på alverdens cykelmedier, om at SRAM er på vej med en elektronisk udgave af deres top landevejsgruppe RED. Dette er blevet underbygget af adskillige fotografier, spottet til forskellige cykelløb, hvor den nye gruppe er blevet set i forskellige forklædninger med og uden kabel.

Nu er der igen dukket  spionbilleder op, og denne gang i en udførsel der viser at SRAM er nået langt ud over prototypestadiet. Vores bud er at den nye gruppe vil blive lanceret i løbet af foråret 2015,  måske allerede på Taipei Cycle Show midt i marts.

SRAM-RED-Wireless-02

Ifølge amerikanske Bikerumor, indsendte SRAM allerede tilbage i 2012 patentansøgninger på deres trådløse teknologi både til en landevejs og mountainbikegruppe,  sideløbende med at der begyndte at dukke billeder op af SRAM komponenter hvor de traditionelle gearkabler var erstattet af ledninger.

SRAM-RED-Wireless-04

I modsætning til konkurrenterne Campagnolo og Shimano der bygger deres teknologi på et centralt batteri er SRAM for- og bagskifteren udstyret med hvert deres eget lille aftagelige batteri, og som sagt ingen kabel, men trådløs signaltransmission oppe fra skiftegrebene. Det betyder at den nye gruppes vægt kommer meget tæt på den mekaniske RED gruppe og helt klart bliver den letteste elektroniske gruppe på markedet. Når den nye RED W????? officielt bliver lanceret, vil SRAM sende et signal til de øvrige spillere på markedet, at de ønsker at være førende på området.  Vi følger naturligvis spændt udviklingen her på redaktionen ikke mindst omkring en kommende trådløs mountainbikegruppe.

Link

CYKELPORTALEN