CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

SRAM Force CX1 SRAM Force CX1
Godt nyt til cross- og landevejsfolket. SRAM overfører deres 1x11 MTB XX1 gear teknologi til cykelcross. En lille genialitet er deres Cage Lock... SRAM Force CX1

SRAM CX1 crankset

Den nye SRAM Force CX1 gruppe er en komplet high-end 1×11 cykelcross gruppe, som blander det bedste fra SRAM’s revolutionære  XX1 mountainbike gruppe med deres landevejsgrupper.  Med kun en  klinge foran og en 11 gears kassette bagpå, får man et gruppe som er lettere, mere simpel og mere pålidelig.  Ved ikke at skulle bruge dobbelt klinger foran, får man fuldstændig som på XX1 gruppen, en mere optimal kædelinie. Gruppen kan naturligvis også bruges på andre cykler end lige til cykelcross,  f.eks en sporty træningscykel til dagligdagsbrug, eller i det hele taget til cyklister som gerne vil have en landevejs gearing som er en smule lavere end normen.

SRAM CX1 rearshift

 

En lille genialitet fra SRAM er Cage Lock på bagskiftren som kan låse fjedermekanismen så det er let at få hjulet af og på. Lad os håbe at den lille feature finder indpas på alle SRAM bagskiftere.  Ellers kan gruppen tilpasses med 5 forskellige klingestørrelser på kranksættet; 38, 40, 42, 44 og 46 og to forskellige kasetter 11-26 og 11-28. I forhold til en Force 22 landevejsgruppe sparer man 205 gram.  Senere på foråret præsenterer SRAM de matchende bremser som kommer i tre versioner, cantilever, og mekaniske- og hydrauliske skivebremser.  Den komplette gruppe ventes på markedet i august måned.  Priserne er endnu ukendte.

SRAM CX1 lever

Link

CYKELPORTALEN