CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Skal du have affjedring på gravelbiken ? Skal du have affjedring på gravelbiken ?
Niner Bikes kommende MCR er en fuldaffjedret Do It All cykel, der viser vejen for graveltrenden... Skal du have affjedring på gravelbiken ?

Tilbage i 2017 præsenterede den taiwanesiske OEM producent PRO Tec lidt af en frontløber iform af en fuldtaffjedret gravelbike. Læs vores rapport her.   På SeaOtter præsenterede Niner Bikes, der forøvrigt nu er repræsenteret i Danmark, en prototype på et lignende koncept kaldet MCR.

I følge Niner Bikes er cyklen nu ved at være produktionsklar og forventes på markedet i år.  Man kan spørge sig selv, om du som almindelig dødelig motionscyklist behøver affjedring på gravelbiken som i forvejen er udstyret med stor volumen dæk.  Jeg kan kun sige JA. Har man haft den fornøjelse at prøve cykler som Cannondale Slate og Lauf Grit med den revolutionerende Lauf gaffel, så opdager man hvor meget det betyder når man igen er tilbage på sin almindelige cykel. Gravel er ofte noget med lange strækninger i høj fart, noget som sætter sine spor i kroppen når man atter er hjemme.

Niner MCR som forøvrigt står for Magic Carpet Ride, er bygget op omkring Rock Shox RS-1/X-Fusion affejdring. Vandringen ligger omkring de 50 mm og vil betyder at du kan cykle med væsentlig højere dæktryk og alligevel flyve over forhindringer med høj komfort.
Niners variable  CVA (Constant Varying Arc) betyder at du kan justering vandringen. Cyklen kan køre med både 700c og 650B hjulsæt med dæk op til 50 mm bredde. Med dropbar styr får du en offroad maskine som på mange måder vil kunne konkurrere med en XC hardtrail på fart og langdistance i en typisk dansk skov. Selvom den er udstyret med affjedring skulle den angiveligt ikke blive tung, omkring de 9 kg, hvilket er standarden for gode ikke affjedrede gravelbikes på markedet. Afgjort en af de mere spændnede nye cykler for 2019 som vi ser  frem til at kunne smide benene over og trykke af ude på sporet…

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN