CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Sir Clive Sinclairs nevø afslører seneste billeder af IRIS eTrike Sir Clive Sinclairs nevø afslører seneste billeder af IRIS eTrike
Grant Sinclair, nevø til den afdøde opfinder Sir Clive Sinclair, har lækket teaserbilleder af hans futuristiske IRIS eTrike. Sir Clive Sinclairs nevø afslører seneste billeder af IRIS eTrike

IRIS eTriken blev første gang præsenteret tilbage i 2017  –læs vores reportage her-  Siden har der været ret stille omkring den. Men nu har Grant Sinclair, nevø til den afdøde serieopfinder Sir Clive Sinclair, har lækket teaserbilleder af hans futuristiske IRIS eTrike.
Nu med HEPA-luftrensning er IRIS eTrike designet til sikkerhed og er, hævder dens opfinder, ‘som at køre inde i en stor styrthjelm’. Den kan køres på vej eller cykelsti af alle på 14 år eller derover uden behov for vejafgift, kørekort eller forsikring.

IRIS er også den første lukkede eBike, der er blevet testkørt af en astronaut på tv i bedste sendetid. Tim Peake, der også er testpilot for Apache-helikoptere og har rejst med hastigheder på over 4.000 km/t: “Det er en fin pickup. En masse acceleration. Overraskende hurtig. En masse sjov!”

Da Grant tog IRIS med til Eurobike-messen i Tyskland, blev der – hævder han – skabt “cyklernes Tesla”.

Grant er siden blevet kontaktet af etablerede bil- og cykeldistributører fra hele verden. Hen har et produktionstilbud fra Sony og har designet et dedikeret 150 kvm/m IRIS showroom for en norsk distributør, hvor alle firehjulede landevejskøretøjer skal beskattes kraftigt. Viste du at Norge har flere ekøretøjer end noget andet sted i Europa.

Grant Sinclair udtaler: ”På grund af klimakrisen udfases fossile brændstoffer, og større byer indfører lavhastighedsgrænser eller forbyder biler helt. Den gennemsnitlige bil har én passager, og folk bliver afskåret fra at cykle i ekstremt vejr. Jeg mener, at IRIS er en del af den omstilling.”

Features

  • Hurtigere – futuristisk aerodynamisk form gør trike meget hurtigere end almindelige cykler. Hastighed: 30+ mph. Rækkevidde: 30+ miles (på enkelt lavpris batteriopladning).
  • Sikrere – opdateret EPP-skumkroppskonstruktion har udskiftelige og genanvendelige sektioner. Ultrahård med høj synlighed på grund af 128 cm (50″) højde og multi-farve LED-båndbelysning (forlygte, bremse og blink) rundt om periferien.
  • Renere – Langt mindre forurenende end at køre bil og fantastisk til at holde sig i form. IRIS kommer nu med et indbygget kølesystem, som kanaliserer filtreret luft inde i kabinen via udskiftelige HEPA-filtre.
  • Komfort – nyt ergonomisk sæde er fantastisk til pendling og kan nu foldes sammen, så der er adgang til mere end 100 liter bagagerum inde fra kabinen. Den vejrbestandige baldakin er lavet af flyakryl og har en anti dugfunktion.

Vidunderet kan nu forudbestilles for godt kr. 43.000,-

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN