CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano Tiagra bliver bedre og bedre Shimano Tiagra bliver bedre og bedre
Nyeste generation af entry gruppen Tiagra har fået en gevaldig opgradering med nye bremser og greb så den nu er meget tæt på sidste... Shimano Tiagra bliver bedre og bedre

Shimanos filosofi har altid været at opgradere topgruppen DuraAce med de nyeste teknologiske tiltag, og efterfølgende lade dette skinne igennem på de øvrige grupper.  Selvom al fokus netop nu er på den netop lancerede Gravel gruppe GRX vi tidligere har omtalt her, har Shimano også en opgradering af deres entry landevejsgruppe Tiagra på bedding.

Selvom gearantallet stiger og stiger og vi nu for nogles vedkommende er nået til 13 i rækken,  så er det stadig mindre relevant for helt almindelige cyklister. Denne konklusion er Shimano også nået frem til med den nye Tiagra 4700 landevejsgruppe som bibeholder de 10 gear. Til gengæld har de opgraderet der hvor det betyder noget. Tidligere generationers skiftegreb var bestem ingen skønhedsåbenbaring. Med nyeste generation er grebene nu i samme design som sine større og dyrere søskende.

Skiftefunktionen er blevet opgraderet så det nu er muligt at skifte op og ned gennem flere gear af gangen. Tiagra har ingen seperate hjulsæt men kun løse nav. De er både 10 og 11 speed kompatible og har nu fået Thru Aksler.

Kranksættet er firearms med udvekslingen 48/34. Som tingene ser ud nu er den nye Tiagra gruppe i vores øjne fuldt ud på højde med sidste års 105 model, men til en lavere pris. En udviklings evolution Shimano altid har været kendt for.

Gruppen forventes på markedet i løbet af juni måned.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN