CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano melder om dårligt halvårsregnskab Shimano melder om dårligt halvårsregnskab
Verdens største producent af cykelkomponentert Shimano rapporterer om et fald på 18.6% i netto salg i første halvår af 2016. Shimano melder om dårligt halvårsregnskab

shimano02

Verdens største producent af cykelkomponenter Shimano rapporterer om et fald på 18.6% i nettosalg i første halvår af 2016 sammenlignet med den samme periode sidste år.

Mellem januar og juli er netto salget af cykelkomponenter faldet til 132,630 million yen (1.14 billion euro) sammenlignet med samme periode sidste år.  Shimanos operationelle indkomst er faldet 28.5% til 30,586 million yen (262 million euro).

Ifølge Shimano har dårligt vejr i marts og april i høj grad undergravet detailsalget af cykler i Europa, hvilket har resulteret i store lagre hos distributørerne. I Nordamerika var detailsalget af komplette cykler noget svagere end i samme periode sidste år. På trods af en efterfølgende forbedring, er distrubutørernes lagerbeholdninger stadig meget høje.

I Kina er de høje varebeholdninger hos distributører på vej ned til et passende niveau, selv om der ikke har været tegn på bedring i detailsalget af sportscykler, der har været stort set uændrede siden sidste år.

Detailsalget af sportcykler i Sydøstasien er stadig stabilt, mens markedet i Sydamerika fortsætter med at være usikkert på grund af den økonomiske afmatning og svage valutaer.

På hjemmemarkedet Japan har salget af sportcykler mistet momentum efter sidste års stigning og distributør lagerne er blevet temmelig store. Detailsalget af pendlercykler er fortsat lavt i Japan.

Derfor er Shimano mindre positivt stemt for de kommende økonomiske udsigter. Ligesom i tidligere årsregnskaber udtrykker komponent giganten bekymringer for de hyppige terrorangreb, som resulterede i en større usikkerhed om økonomien i Europa. De seneste angreb øger usikkerheden for Shimanos forsatte position og vækst på det europæiske marked.

I USA erhvervslivets forventninger vist tegn på forbedringer som svage oliepriser og en stærkere dollar, som tidligere havde været en hæmsko for virksomhedernes indtjening.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN