CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano introducerer bæredygtig emballage Shimano introducerer bæredygtig emballage
Shimano første konkrete tiltag for at reducere brugen af ​​engangsplastik i beholdere og emballage er nu synlige. Shimano introducerer bæredygtig emballage

Som en del af en handlingsplan der skal forbedre bæredygtigheden ønsker Shimano at reducere brugen af ​​engangsplastik i beholdere og emballage. De første synlige tiltag rammer nu forbrugeren.

Den nye  emballage sætter ind på  fire områder:

  1. Minimal brug af engangsplastik
  2. En gradvis overgang til FSC-certificeret eller genbrugspap eller en blanding af begge dele
  3. En,reduktion af den samlede volumen af ​​emballagen
  4. En mere økonomiske brug af trykfarve. Sidstnævnte forenkler igen genanvendelsen af ​​papkasserne efter udpakning.

Et af de første steder hvor Shimano indfører de nye ændringer er  i den nye Dura-Ace R 9200-serie. Hidtil lå produkterne i et hylster, som igen blev pakket i et papindlæg og fikseret  med plastfilm. Dette indlæg blev anbragt i en ydre karton lavet af konventionelt pap og plastfilm. Den nye, bæredygtige emballage består nu kun af et indlæg og en yderkasse, hver af FSC-certificeret genbrugspap. En særlig form på indlægget sikrer, at produkterne bliver på plads, og der bliver ikke brugt plastfilm til at fiksere dem. En positiv sideeffekt er, at denne indlægsstruktur fungerer som en dæmper, hvis kassen ved et uheld falder på jorden.

Også cykelsko  leveres nu i en æske lavet af genbrugsmateriale, eller funktionelle tekstiler, som er pakket i polyposer lavet af 100% genbrugsmateriale. Disse kan igen genbruges efter udpakning.
Trin for trin ønsker Shimano at introducere mere og mere bæredygtig emballage. Shimano annoncerer også bestræbelser på at handle mere bæredygtigt på andre områder.

I sine miljøretningslinjer erklærer virksomheden blandt andet, at den vil reducere CO2-udledningen mest muligt, tilskynde medarbejderne til at deltage i energibesparende kampagner og forhindre luft, vand og jord i at blive forurenet eller forurenet. Sidstnævnte omfatter også eksponering for støj og vibrationer.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN