CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano fik rekord salg og overskud trods leverings problemer Shimano fik rekord salg og overskud trods leverings problemer
Den japaneske cykelgigant gav sig selv den bedste gave til sidste års 100-års fødselsdag, med et salg og overskud der satte nye rekorder. Shimano fik rekord salg og overskud trods leverings problemer

Takket være en vedvarende stærk efterspørgsel var markedsleder Shimano Inc. i stand til med succes at imødegå de stigende corona-hindringer, herunder midlertidige fabrikslukninger i Malaysia  i regnskabsåret 2021. Så japanerne gav sig selv den bedste gave til sidste års 100-års fødselsdag idet både salg og overskud satte nye rekorder.

De nye rekorder skyldes primært Bicycle Components divisionen. Med en omsætning på 443,68 milliarder JPY (3,35 milliarder euro) steg de ikke kun med 49 % i forhold til året før, men tegnede sig også for en andel på 81,2 % af Shimanos samlede salg i 2021.

Med det førnævnte cykelsalg, et driftsoverskud af  125,15  milliarder JPY( 944 millioner Euro, en stigning på 82,7 %).
Sidste års rekord samlede omsætning for japanerne var 546,52 milliarder JPY (4,13 milliarder euro), en stigning på 44,6 %. Det rekordstore driftsresultat på  148,29 milliarder JPY ( 1,12 milliarder Euro) steg også tocifret, en stigning på 79,3 %.

Fiskegrejs divisionen voksede på den anden side 28,1 % til 102,39 milliarder JPY (769,78 millioner EUR) i 2021. Driftsresultatet steg 62,1 % til 23,12 milliarder JPY (173,56 millioner euro).
Selv det stort set ubetydelige tredje og sidste forretningsområde “Andre” (autodele & Co.) rapporteret af Shimano, og som har været på farten i de foregående år, var i stand til at øge sit salg i 2021 med 25,7 % til 447 millioner JPY (3,37 millioner euro) . Og sidste års driftstab på 57 millioner JPY (0,43 millioner euro) efterfølges nu af et driftsresultat på 20 millioner JPY (0,15 millioner euro).

Divisionen for cykelkomponenter
Ifølge Shimano er efterspørgslen efter mellemklasse- og high-end cykler forblevet høj på grund af det Covid-udløste globale cykelboom. I andet halvår begyndte nogle markeder dog at stagnere, hvilket var med til at bremse udviklingen.
På det europæiske marked har efterspørgslen efter cykler og cykelrelaterede produkter fortsat været høj, understøttet af regeringernes politikker for at promovere cyklen som svar på den voksende miljøbevidsthed. Lagrene af færdige cykler forblev på et lavt niveau på trods af tegn på forbedring.
For at kunne tilfredsstille ordresituationen for en lang række produkter – herunder de to nye high-end geargrupper Dura-Ace og Ultegra samt de sporty e-cykelkomponenter Shimano Steps – har Shimano-koncernen allerede øget produktionen drastisk.

Fremtidsudsigter
Hvad fremtiden angår, ser Shimano med bekymring fremad – ikke kun med henblik på spredningen af ​​nye, stærkt smitsomme (Covid) varianter, men også med henblik på mange andre forhindringer såsom manglen på halvledere og elektroniske komponenter, de stigende råvarepriser, den spændte logistik, manglen på arbejdskraft og andre problemer , som i værste fald kan forværres yderligere.
På den anden side er der dog forbrugernes interesse for udendørs fritidsaktiviteter, som er vokset i Corona-perioden. På trods af alle  bekymringer, antager japanerne et samlet salg på 580 milliarder JPY ( 4,37 milliarder Euro) og et driftsresultat på  161 milliarder JPY ( 1,21 millioner Euro) for indeværende regnskabsår 2022. Sammenlignet med sidste års rekorder i 100-års jubilæumsåret ville det være en stigning i salget på 6,1 % og en omsætningsstigning på 8,6 %

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN