CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Selle Royal Avana Selle Royal Avana
En cykelsaddel specielt udviklet til foldecykler, er vist ikke set før. Vi tester den helt nye Avana fra Selle Royal. Selle Royal Avana

avana02

Tidligere på året havde Selle Royal inviteret pressen til Italien til præsentation af deres nye produkter for sæsonen 2013 – 14.  Blandt de mange nye sadler har vi til denne test kikket nærmere på modellen Avana,  der er specielt udviklet til brug på foldecykler.  I forhold til sadler til almindelige cykler, er sadler på foldecykler ofte noget mere udsatte,  ikke mindst fordi de fleste praktiserer at løfte og bære cyklen i sadlen.  En fremgangsmåde langt de fleste almindelige sadler ikke har det specielt godt med.

Se det har Selle Royal udnyttet i udformningen af Avana. Den er udstyret med en riflet underside i næsen som gør det lettere at få fat om den når man vil løfte cyklen i sadlen.  Samtidig er hele bagkanten af sadlen beskyttet af en gummikant. Det gør den meget robust mod stød og slag.  Endelig er sadelpinds stellet ført længere bagud, så sadlen kan skubbes helt frem når cyklen er sammenfoldet.

avana05

Tekniske data.

  • Unisex Athletic 30 grader kørestilling
  • Foam Matrix padding
  • Materiale kunstig læder
  • Bredde: 156 mm
  • Længde: 283 mm
  • Vægt: 380 gram
  • Pris: kr. 399,-

avana03

Afprøvning
Avana er blevet afprøvet på to forskellige foldecykler fra Brompton og Tern.   Sadlen er i et kunstigt læder materiale og den lidt brede og kurvede form giver en god støtte og komfort på foldecyklen. På toppen er to aflange riflede felter der bevirker at man ikke så nemt glider frem på sadlen. Udformningen i sort/hvid og den kraftige gummikant signalerer soliditet.  Design er som bekendt en smags sag, men jeg syntes sadlen er meget stilfuld og passer godt sammen med de fleste foldecykler. I brug kommer man hurtig til at sætte pris på det “indbyggede” bære håndtag, som giver et godt greb når man løfter cyklen.  Også det forlængede stel er fint, specielt på Brompton hvor man kan rykke sadlen helt frem og herved gøre cyklen mindre når den er sammenfoldet.  Den kraftige bagkant gør sadlen meget mindre modtagelig mod knubs og skrammer, så man ikke længere er så øm over at stille den op af f.eks en væg.  Selvom Avana først og fremmest er tænkt til foldecykler vil den også kunne bruges på alle andre typer cykler hvor man gerne vil have en saddel som er flot og samtidig solid.

avana04

Konklusion 
Selle Royal Avana har været en fornøjelse at teste.  Avana har alle de funktionaliteter, ud over naturligvis at være en god saddel, som man har brug for på en foldecykel.  Avana burde være standard udstyr på alle foldecykler.

avana06

Vurdering-4

Link

CYKELPORTALEN