CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Selle Italia går tilbage til rødderne Selle Italia går tilbage til rødderne
I forbindelse med firmaets 120 års jubilæum lanceres en ny serie lædersadler i retrodesign. Selle Italia går tilbage til rødderne

SelleItaliaLeather03

Selle Italia fejrer 120 års jubilæum og i den forbindelse lancerer de en nye serie lædersadler tro mod deres oprindelige produkt og historie. I første omgang er der tale om tre sadler, en til race, en til race/trekking og en til trekking. Næste år bliver de suppleret af flere nye modeller og en helt nye serie af tilbehør og tasker og greb fortæller Selle Italia Product Director Piet van der Velde.

SelleItaliaLeather07

Selle Italia blev grundlagt i Milano i 1897. De første produkter var cykelsadler til helt almindelige cyklister. Da Bigolin familien overtog firmaet i 1970 skiftede firmaet fokus til konkurrance sadler hvoraf flere af de store cykel ikoner som Merckx, Pantani og Moser har kørt med sadler fra Selle Italia.

Selle Italia var blandt de første til at introducere anatomiske sadler med forskellig tykkelse og blandt de første til at bruge kulfiber og titanium i stellene.

SelleItaliaLeather04

Med den nye jubilæumsserie har firmaet så og sige taget et skridt tilbage og fundet de gamle støbeforme frem. Fremfor at bruge plastik og andre moderne syntetiske materialer er de gået tilbage til læder. Men ikke kun et lag læder, men hele tre lag.

Storica er topmodellen til race. Den minder meget om de sadler som Coppi kørte på, med en lav profil og smalt design for en komfortabel og sporty position.

Selle-Italia-Leather01

Epoca er firmaets trekking model tænkt til dagligdagscykling. Den er bredere og har en kortere snude for en mere oprejst kørestilling.

Endelig er der Mitica som ligger mellem de to.  En saddel velegnet til lange dage i sadlen  i en forholdvis sporty position.

SelleItaliaLeather01

Ud over de nye sadler kommer Selle Italia med nye greb og små sadeltasker i læder. Naturligvis er der kælet for detaljen så hver saddel kommer i kasse med billeder fra Coppi’s mange Giro d’Italia sejre.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN