CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Schwalbe Marathon er lidt af en klassiker blandt tyske turcyklister. Det fås i et hav af varianter og størrelser.

Schwalbe Marathon er lidt af en klassiker blandt tyske turcyklister. Det fås i et hav af varianter og størrelser.
I den evige kamp mod punkteringer har Schwalbe nu lanceret deres bud på det  ultimative våben mod punkteringer kaldet SmartGuard®.
Det består af et 5 mm tykt lag af fleksibel indisk gummi som ligger mellem slidbanen og karkassen.
Vi har testet MTB versionen med dimensionerne  26×1,75 .

Afprøvning.
Det første man bemærker når man får dækket i hånden er vægten. Det er bestemt ingen letvægter. Næsten et kilo (980 g) siger vægten. Dækket er et traditionelt kanttrådsdæk, som dog er tilpas fleksibelt til at sætte på og tage af uden problemer.
Mønstret begrænser sig til nogle dybe riller som leder vandet væk. Det er retningsbestemt hvorfor det skal vendes rigtigt. Desværre har rilleren en dimension, som gør at småsten let sætter sig fast. Ikke at det betyder noget mht til punkteringer men det støjer unødvendigt.
I forhold til andre dæk som også har en ligende punkterbeskyttelse, er at dækket er yderst komfortabelt at køre på. Subjektivt føles rullemodstanden også yderst begrænset så længe at man sørger for at køre med et temmelig højt dæktryk.
Naturligvis kan man godt mærke den øgede vægt men det er bestemt ikke udtalt.

Det er lidt morsomt at køre hen over nogle tegnestifter for herefter bare at kunne tage dem ud uden at luften forsvinder.

Konklusion.
Marathon Plus er et ekstremt pålideligt dæk.  Jeg har kørt på det en hel sæson uden en eneste punktering. Til dagligdagscyklister og ikke mindst turcyklister vil det være et oplagt valg. Det eneste ankepunkt  jeg umiddelbart kan komme på er den høje vægt, men for de to nævnte grupper er det knap så relevant.

Pris
299,-

Links.
Sønnergaard og Sønner
Schwalbe

CYKELPORTALEN