CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Sæt magneter i dine sko og pedaler Sæt magneter i dine sko og pedaler
Magped er endnu et bud på pedaler hvor klampen er erstattet af magneter Sæt magneter i dine sko og pedaler

Klikpadler har mange fans specielt blandt landevejs og gravel cyklister, mens en stor gruppe af både dagligdags og MTB cyklister stadig sværger til den klassiske flat pedal der kan bruges med helt almindelige sko/støvler.

Magped er en østrisk producent af pedaler hvor forbindelsen mellem sko og pedal opretholdes af magneter

Pedaler med magneter er langtfra noget nyt fænomen. Vi har tidligere omtalt J-Pedals. Magped er produceret i Østrig og har været på markedet nogle år.  De startede med en Enduro Flat pedal med en magnet monteret på den ene side, en slags kombipedal som siden er blevet suppleret med en dobbeltsidet Enduro.

Nyeste produkter er en enkeltsidet landevejs- og gravelpedal.  Fordelen er at du er fikseret til pedalen men ikke låst fast da magneten slipper når belastningen eller vriddet bliver for stort. Det smarte ved systemet er at magneten fås i forskellige styrker så man kan finde en styrke der passer til ens temperement.  Landevejspedalen kan bruges med sko til look systemet hvor klampen erstattes ef en lille metalplade. Enduro- og gravelpedalen er til sko med klamper der monteres med to skuer.

Pedalerne ligger prismæssigt mellem kr. 1.000,- og 1.500,- og kan købes hos udvalgte danske forhandlere eller direkte hos Magped.

Link

CYKELPORTALEN