CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Rotor Uno Rotor Uno
Rotor og Magura gået sammen og præsenterer en ny hydrauliske landevejsgruppe. Det er ikke første gang nogen forsøger sig i denne retning men... Rotor Uno

Rotor-Uno-03

Mens alle taler om elektronik på cyklen i mere eller mindre fantasifulde udformninger, og trenden går mod elektroniske  geargrupper både til mountainbike og landevej, elcykler i hobertal og alverdens blinkende isenkram på cykelstyret, er der nogle producenter der stadig går mod strømmen.

Det har længe hvisket i krogene at den tyske forgaffel- og skivebremse specialist Magura og spanske Rotor kendt for deres kranksæt med ovale klinger har haft noget i udviklingsovnen.  Trods cykelmediernes årvågne blikke er det lykkedes de to at holde kortene tæt ind til kroppen. I 2012 drillede Magura med en lille video, og siden hørte vi ikke mere. Det stemmer ret godt overens med at projektet har været godt 6 år undervejs.

Rotor-Uno-02

Komplette hydrauliske grupper er dog langtfra noget nyt. Shimano forsøgte sig med en mountainbikegruppe år tilbage, men den nåede aldrigt meget længere end prototypestadiet. Tyske Acros viste en MTB gruppe i 2011, men siden har der været stille om dem.

Nu bliver det så spændende at se om Uno slår an, eller det er endnu en showstopper.  Vi følger op på den nye Rotor Uno med flere detajler så snart vi ved mere på Eurobike i næste uge.

Link

CYKELPORTALEN